DOKUMA’NIN ÖRNEĞİ YOK

Güncelleme Tarihi:

DOKUMA’NIN ÖRNEĞİ YOK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2021 09:37

Hürriyet Akdeniz Editör Masası’na konuk olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin dününü, bugününü ve yarınını anlattı. Tütüncü, Dokuma projesine ayrı bir parantez açarak, “Gurur duyuyorum, bizim en büyük eserimizdir” dedi.

Haberin Devamı

KEPEZ Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği (ABB) Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de Dokuma Park ile başlayıp Antalya Bilim Merkezi, kütüphaneler ve hastanelerle devam eden sosyal dönüşümü, Hürriyet Akdeniz Editör Masası’nda anlattı. Belediyeciliğin taleplere hızlı karşılık vermeyi ve ihtiyaca göre yatırımlar yapmayı gerektirdiğini belirten Tütüncü, Kepez’deki başkanlığının 3’üncü döneminde bölgedeki yol ve imar planlamalarından, mahalle mahalle ilerleyen kentsel dönüşüm çalışmalarından ve yeni projelerden de bahsetti.

EN BÜYÜK ESERİMİZ DOKUMA’DA
Dokuma Kompleksi’nin 16 ayrı müzesi, bilim merkezi, botanik bahçesi ve sanat galerileriyle bir kültür sanat adasına dönüşeceğini belirten Tütüncü, “Şu anki ortamı, en başında hayal ettik. Gurur duyuyorum, bizim en büyük eserimizdir. Türkiye’de hatta bildiğim kadarıyla dünyada böyle korunmuş bir alan yok. Koruma imar planı yapıp bütün binaları tescilledik. Hiçbir binaya 50 sene sonra bile kimse dokunamayacak. Semt kütüphanelerinin dışında orada 2 amiral gemisi kütüphanemiz var. Antalya Bilim Merkezi, 13 yıllık belediye başkanlığımda en çok önem verdiğim proje. Türkiye’deki 8 bilim merkezi alasında bizimki hem nitelik bakımından en iyisi hem de alan olarak en büyüğü. Biz burada yeni Aziz Sancar’ları, yeni Selçuk Bayraktar’ları yetiştireceğiz. Bilim merkezimiz 2021 sonuna kadar deneme eğitimlerini yapıyor. 2022’de gaza basacağız” dedi.

Haberin Devamı

TECRÜBE PAYLAŞTILAR (KADIN KOOPERATİFLERİ)
“Bir kadının yaşadığı yeri düzeltmeden ‘Hadi senin emeğine değer kazandıralım’ demek hayatın olağan akışına aykırı. Biz ilk iki dönemimizde kökleşmiş sorunları çözdük. İnsanların dikkatini Kepez’e çevirdik. 3’üncü dönemimizde de insan odaklı projeler yaptık. İnsanımıza iş, aş, ekmek üretecek yolları bulmalıydık. Tam da bu noktada kadın emeği kooperatifleri imkânı devreye girdi. Yeni kooperatiflerin kurulması, üretim mekânlarının sağlanması, ürünlerin pazara çıkarılması, onlara alım garantisi verilmesi, hukuki destek gibi başlıkları bünyesinde bulunduran 5 maddeli bir paket sunduk. Son bir yıl içerisinde Kepez’de 11 kadın kooperatifi kuruldu. Biz bunların 7’sine mekân sağladık. Kadın Kooperatifleri Festivali’mizde Türkiye’den 44 kooperatif buraya geldiler ve tecrübelerini paylaştılar.”

Haberin Devamı

ÇARKLAR DURURSA OLMAZ (TRAFİK SORUNU)
“Antalya’da her geçen gün trafik keşmekeşi artıyor. Antalya gibi şehirlerde trafiği iyi bir biçimde yönetmek için çok düzenli bir ulaşım politikanızın olması, yeni yatırımların yapılması gerekir. Antalya gibi her yıl 20 binden fazla yeni aracın trafiğe çıktığı, trafiğinin bir Burdur kadar büyüdüğü bir şehirde eğer çarkları durdurduysanız, hiçbir şey yapmıyorsanız o zaman bir süre sonra trafik keşmekeşiyle karşı karşıya kalırsınız.”


BÖCEK TEŞEKKÜR ETMELİ (YOL ÇALIŞMALARI)
“Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olabilecek geniş yollar açıyoruz. En son açtığımız yol ile Masadağı’nı Varsak’a bağladık. Korkuteli’den veya Burdur istikametinden gelip Varsak’a doğru gitmek isteyen bir hemşerimiz, şehrin merkezine inip ‘U’ çizerek tekrar Varsak’a çıkacaktı. Bu yolculuk, normal bir trafikte yarım saatten uzun sürecekti. Biz bu yolu açarak bu süreyi 2.5 dakikaya düşürdük. 13 yılda bin kilometreden fazla yol açtık. Yaptığımız yollarla bütün şehrin trafiğine olumlu katkı sağlıyoruz. Belediyemizin ciddi bir teşekkürü, Büyükşehir tarafından, Başkan Muhittin Böcek’ten hak ettiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

DOKUMA’NIN ÖRNEĞİ YOK

KEPEZ DÖNÜŞTÜ (GECE KONDU SORUNU)
“İlk göreve geldiğimde Kepez’de oturmak, Kepezli olmak biraz olumsuz bir şeydi. Şu an Kepez’de 5-10 milyon liraya daireler satılıyor. 2009’da göreve geldiğimde Kepez gecekondu mahalleleriyle şehrin arka mahallesi gibiydi. Daha önce 150 binden fazla gecekondusu olan bir yerde, biz geldiğimiz noktada 90 bin gecekonduyu ortadan kaldırmışız. Geriye kalanları da çözüyoruz.”

ÇEHRE DEĞİŞİYOR (ŞEHİR HASTANESİ PROJESİ)
Antalya Şehir Hastanesi Masadağı’nın üzerine kuruluyor, 2023’te de açılacak. 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, neredeyse Kepez’in 3’te birini ekonomik ve sosyal açıdan ihya etti. Şimdi Masadağı’nın üzerine yapılan hastane tam bin 100 yataklı. Bu sağlık yatırımı yapılınca oraya günde 50-60 bin insan girip çıkacak. Bundan 3 yıl sonra bu hastanede çalışan profesörler belki orada gelip yerleşecek. O hastanede çalışan profesörler, hemşireler, doktorlar, hasta bakıcılar belki gelip orada yerleşecek.”

Haberin Devamı

BURASI PARİS Mİ KÖLN MÜ? (CADDE PROJELERİ)
“Kültür Mahallesi, eskiden gecekonduların olduğu, ‘tapumuzu verin’ diye nümayiş alayişlerin yapıldığı bir yer. Şimdi oradaki ‘Kafeler Caddesi’ne gidenler, “Burası Paris mi yoksa Köln mü?” diye soruyor. Yanı başımızda öğrenci sayısı 80 binlere varan bir üniversite var. Biz orada ışıl ışıl parlayan, gençlerin buluşma noktası bir yer olsun istedik. Önce mülkiyet sorunlarını çözdük, sonra tapuları ve kat artışlarını verdik. Şu an 50’den fazla kafe ve restoran var.”

ÇÖZEMEZSİN DEDİLER (ALTINOVA SORUNU)
“Altınova’da da imar sorunları var. Aynı şekilde bize ait karşı tarafta da imar sorunları var. Ben ilk göreve geldiğimde ‘Kırcami’nin imarı çözülür, Altınova’nın imarı çözülmez’ dediler. ‘45 yıldır çok kişi uğraştı, çözemedi’ dediler. ‘Bir de biz uğraşalım’ dedim ve nitekim Altınova’nın imar planı çözüldü. Şimdi Altınova’ya 5 yıldızlı oteller yapılıyor, imalathaneler, üretim merkezleri, alışveriş merkezleri kuruluyor.”

Haberin Devamı

DOKUMA’NIN ÖRNEĞİ YOK

GOOGLE BİZE TEŞEKKÜR ETMİŞ (KÜTÜPHANELER)
“Şu ana kadar kurduğumuz kütüphanelere gelenlerin memnuniyeti çok fazla. Biz her ay kütüphanelerimize gelenler arasında bir mini anketle bakış açılarını değerlendirmeye alıyoruz. Memnuniyet yüzde 100. Kütüphanelerle ilgili geri bildirimlere o kadar önem veriyoruz ki yorumlara cevap süresine kadar dikkat ediyoruz. Normalde bir ticari işletme bir Google yorumuna 3.5–4 saatte geri dönerken bize Google, 58 saniyede cevap verdiğimiz için teşekkür etmiş.”

UYGUN FİYATA BALIK (BALIK PAZARI PROJESİ)
“En geç şubat ayında orayı açmayı planlıyoruz. Biz işletmecilik yapmak istemiyoruz çünkü devlet en kötü işletmecidir. Mekânı yapıyoruz, işletmeciler özel işletmeler olacak. 7 balık restoranının ve balık tezgâhlarının bulunacağı, insanların uygun fiyata balık yiyebilecekleri bir yer olacak. Son derece keyifli bir yer oluyor.”

HER TELEFONA DÖNERİM
“Bu işler bir kişinin yapabileceği işler değil. Arkada işini iyi bilen ve severek yapan bir ekip var. Bu iyi ekibin yaptığı çalışmaları takip eden, onları ciddiye alan, dinleyen de bir başkan var. Ben de günlük olarak gelen telefonlara önemli ya da önemsiz ayrımı yapmadan hepsine geri dönüyorum.

BAKMADAN GEÇME!