Dijigenç projesine büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Dijigenç projesine büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:06

 Dijigenç projesine büyük ödül

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lokman Ecza Deposu işbirliğiyle 100 dezavantajlı çocuğa kod yazılım ve robotik eğitimini içeren Dijigenç projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ‘İyi Uygulama Ödülü’nü aldı.
Antalya Valiliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin de desteklediği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Lokman Ecza Deposu tarafından başlatılan Dijigenç projesi önemli bir ödülün sahibi oldu. Lokman Ecza Deposu sahiplerinden ve Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi Hatice Öz tarafından, Türkiye'nin dünyadaki teknolojik gelişime ayak uydurması ve dezavantajlı çocukların da eğitimini amaçladığı Dijigenç Projesi, Eylül 2016’da başlatıldı. Projede, Muratpaşa İlçesi'ndeki ortaöğretim ve liselerden 89 bin 871 öğrenci arasından dezavantajlı gruptaki 100 öğrenci belirlendi. Bu öğrencilere rehberlik eğitimiyle birlikte kod yazılım öğretilirken, içlerinden seçilen 25 öğrenciye de robotik eğitim veriliyor.
Lokman Ecza Deposu’nun projesi, TİSK tarafından, 2016 yılı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ‘İyi Uygulama Ödülü’ne layık görüldü. Projenin yürütücüsü Hatice Öz, 24 Mart tarihinde İstanbul’da düzenlenen törenle ödülü aldı.
Herkesin ‘Ülkemizi seviyoruz, her türlü fedekarlığa hazırız’ gibi cümleler kurduğundan bahseden Hatice Öz, bu kapsamda Türkiye’nin Sanayi 4.0 teknolojisine ayak uydurabilmesi ve yüksek teknoloji üretim için, her firmanın küçük veya büyük imkanları ölçüsünde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.
Projede eğitim verilen dezavantajlı çocukların ailelerinden aldıkları olumlu tepkilerin aslında aldıkları ilk ödüller olduğunu dile getiren Öz, TİSK tarafından verilen ödülün de bu ödülü taçlandırdığını kaydetti. Aydınlık bir gelecek ve toplumsal refah için herkesin mutlaka taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Öz, en büyük arzusunun Dijigenç projesinin tüm Türkiye’ye yayılması ve projenin Ağrı, Diyarbakır, Edirne, Türkiye’nin hangi iline uygulansa kolayca uyumluluk sağlabilecek düzeyde olduğunu söyledi.
Projede 100 çocuğun kod yazılım eğitiminin tamamlandığı ve bunlardan 25’inin robotik eğitime, 75’inin de bir üst yazılım eğitimine devam ettiğini aktaran Öz, haziranda eğitimlerin tamamlanacağını, dezavantajlı konumdaki bu çocukların rehberlik eğitimiyle birlikte kendilerine özgüvenlerinin arttığı ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!