Çocuklara trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 14:15

Çocuklara trafik eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından Trafik Eğitim Parkı'nda ilçede yaşayan çocuklara yönelik trafik eğitimi kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Kepezli çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri için eğlenceli ve ödüllü etkinlikler düzenleyen Kepez Belediyesi'nin bu kapsamda gerçekleştirdiği Trafik ve İlkyardım Haftası'nda 'Hayata Yeşil Işık' adlı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki ödül törenine, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Solak ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Gökmen ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. Hayata Yeşil Işık adlı resim yarışmasında mansiyon alan 5 öğrenciye kol saati, birinci Ayça Akça'ya tablet, ikinci Talha Vardı ve üçüncü Arda Serttaş'a bisiklet hediye edildi. Ödüllerin verilmesinden sonra program canlı müzik eşliğinde devam etti.

"MESELEYE ÇOCUK GÖZÜYLE BAKTIK"

Çocukların trafik eğitimi konusunda bilinçlenmesi için üstün bir gayret gösterdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilere trafiği deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayan, eğlenceli programlar yaptıklarını söyledi. Öğrencilerin trafik eğitimiyle ilgili farkındalık arttırıcı etkinlikler arasında resim yarışmasının da yer aldığını anlatan Başkan Tütüncü, öğrencilerin trafik kurallarından ne aldığını öğrenmek için çocuk gözüyle meseleye bakmayı uygun gördüklerini kaydetti.

"TRAFİK SAYGI DEMEK"

Trafikte yapılan hataların çoğu zaman telafisinin olmadığının altını çizen Hakan Tütüncü, çok basit ihmallerin neticesinde hayat boyu sürebilecek sakatlıkların yaşandığını hatırlattı. Akılı insanların her zaman her yerde dikkatli davrandığını belirten Tütüncü, "Trafik kurallarını bilirsek, o zaman trafikte daha dikkatli davranabiliriz. Hayata bağlanmak açısından trafik kuraların uymak çok önemli. Trafik aslında saygı demektir. Biz başkalarına saygılı olursak, trafikte kural tanıyan ölçülü birer vatandaş oluruz. O zaman da birçok kazadan beladan uzak oluruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!