Çanakkale'yi sualtı fotoğraflarıyla anlattı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleyi sualtı fotoğraflarıyla anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 10:08

Çanakkale'yi sualtı fotoğraflarıyla anlattı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde ikinci kişisel sergisini açan fotoğraf sanatçısı Nejdet Demirtaş, sualtında çektiği fotoğraflarla Çanakkale Destanı'nı anlattı.

Kaş'ta yaşamını sürdüren fotoğraf sanatçısı Nejdet Demirtaş, ikinci kişisel sergisini Çukurbağ Mahallesi'ndeki Düşler Akademisi'nde açtı. Çanakkale Savaşı'nda yaşanmış öyküleri yansıtan 13 sualtı fotoğrafından oluşan 'Dardanel'in Çocukları' adlı sergi 20 gün açık kalacak.

Fotoğrafların tamamını Kaş'ta sualtında çektiğini söyleyen Nejdet Demirtaş, "Dönemin asker üniformaları ve bazı objeleri aslına uygun olarak kullandım. Kaş'ta çekmemin nedeni suyun sıcaklığı. Bu fotoğrafları Çanakkale'de suyun soğukluğu nedeniyle çekmem olanaksızdı. Fotoğraflarımda Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yaşadığı hikayeleri, onların çocuklarının ve eşlerinin cephe gerisinde yaşadığı hikayeleri anlatmaya çalıştım. Savaşın en çok çocukları ve kadınları etkilediğini, savaşın dini ve milliyeti olmadığını, savaşın getirdiği acıların herkese eş değerde dağıldığını vurgulamaya çalıştım. Özellikle öğrencilerin sergimi görmelerini istiyorum. Bu fotoğraflarla Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı Çanakkale Destanı'nın genç kuşaklara anlatmak ve geleceğe taşımak istedim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!