Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı Ve Şehitler Günü

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı Ve Şehitler Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 14:43

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MENDERES TÜREL, ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100'ÜNCÜ YILI VE ŞEHİTLER GÜNÜ NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJINDA, ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YILINDA ÇANAKKALE'DE VE VATANIN HER YERİNDE BİR HİLAL UĞRUNA, TERTEMİZ ALNINDAN VURULUP TOPRAĞA DÜŞMÜŞ, ŞEHİT OĞLU ŞEHİTLERİ, ÇANAKKALE KAHRAMANI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'LE BİRLİKTE BÜTÜN GAZİLERİ SAYGIYLA, MİNNETLE BİR KEZ DAHA YADETTİĞİNİ BİLDİRDİ.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı ve Şehitler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Çanakkale’de ve vatanın her yerinde bir Hilal uğruna, tertemiz alnından vurulup toprağa düşmüş, şehit oğlu şehitleri, Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte bütün gazileri saygıyla, minnetle bir kez daha yadettiğini bildirdi.
Yurdun her bir köşesinden giderek, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Filistin Çölleri’nde toprağı kanlarıyla sulamış kahramanların büyük bir destan, güzel bir vatan, şanlı bir bayrak miras bıraktıklarını bildiren Başkan Türel mesajında şunları kaydetti:
”100 yıl sonra bu emanete sahip çıkmak için milli ve manevi birliğimizi güçlendirecek, bizi her şekilde bölmeye kalkanlara, içimizde bize tuzak kuranlara karşı her türlü dini ve etnik ayrımı reddederek vatan, bayrak ve insan sevgisiyle bir araya geleceğiz. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta beraberce toprağa düşen atalarımızın hakkı için bugün de bir ve beraber olacağız.Antalya, Çanakkale’de ve bu yurdun her yerinde toprağa düşmüş şehitlerinin anısına her zaman onurla sahip çıkmıştır.”
Çanakkale’de dev Türk Bayrağı direğinin 2008 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak dikildiğini ve törenle göndere çekildiğini belirten Başkan Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
”Kurtuluş Savaşı’nda Kaş ilçemizde işgalci uçak gemisini batırarak tarihe geçen kahramanımız Yüzbaşı Muhsin Ertuğrul anıtı 2007 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tarafımızca yapılmış, ayrıca şehitler anıtımız restore edilerek bugünkü haline getirilmiştir.Her yıl yüzlerce Antalyalının Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Çanakkale törenlerine katılması da bize büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. Bu gururla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Antalya olarak şehit ve gazilerimize sesleniyoruz: Bir hilal uğruna toprağa düşmüş, kanıyla toprağımızı sulamış büyük kahramanlar! 100 yıl sonra büyük Türk milletinin kalbinde yaşamaya devam ediyorsunuz. Hatıranız sonsuza dek yaşayacak, bizlere emanet ettiğiniz bayrak asla yere düşmeyecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!