Boynundaki kitle alındı, Poyraz bebek kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Boynundaki kitle alındı, Poyraz bebek kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:41

Boynundaki kitle alındı, Poyraz bebek kurtuldu

Haberin Devamı


ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da boynunda oluşan damar yumağı nedeniyle nefes almada ve yemek yemekte zorluk yaşayan 10 aylık Poyraz Öncel, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.
Antalya'da 6,5 aylıkken dünyaya gelen Poyraz bebek, 67 gün yoğun bakımda kaldı. 1.5 kilogram olan Poyraz bebek, doğumdan sonra da zayıfladı ve 1.3 kilograma kadar geriledi. Bu sıkıntıların yanı sıra Poyraz'ın boyun kısmında toplu iğne başı büyüklüğünde kızarıklık oluştu. Anne ve babası önce pişik zannetti. Ancak kızarıklık her geçen gün büyüdü. Poyraz bebek 2 aylık olunca kızarıklık şişerek yumurta boyutuna geldi.
ANNE SÜTÜ BİLE İÇEMEZ HALE GELDİ
Boynundan göğüs bölgesine doğru büyüyen bu kitle, Poyraz 6 aylık olunca anne sütü dahi içmesine engel oldu. Oğlunun sağlığına kavuşması için baba 41 yaşındaki Özgür Öncel, pek çok hastaneye başvurdu. Aile sonra olarak Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne başvurdu. Prof. Dr. Koray Coşkunfırat ve ekibi tarafından yapılan operasyonla Poyraz bebeğin boynundaki kitle alındı.
KİTLE BEBEK KAFASI BOYUTUNA ULAŞTI
Hastaneye başvurduklarında Poyraz bebekte göğüs bölgesine doğru uzanan ve onunla beraber büyüyen mor renkli, neredeyse kafa büyüklüğüne yakın bir kitlenin mevcut olduğunu anlatan Plastik, Rekonstüriktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, "Bu kitle; yumuşak dokuda, üzerinde yaralar açılan ve zaman zaman bu yaralardan kanama bir yapıya sahipti. Yapılan incelemelerde bu kitlenin damarlardan oluşan bir yumak şeklinde olduğu ve içinde kan toplandığı tespit edildi" dedi.
SIK SIK KANIYORSA CERRAHİ OPERASYON GEREKLİ
Poyraz Bebekte giderek büyüyen kitlenin, nefes borusuna yakın olduğunu ve hayati önem taşıdığını anlatan Prof. Dr. Coşkunfırat, "Damar yumağı, sinir ve nefes borusundan ayrılarak aşırı kanama olmadan, üç saatlik operasyonla çıkarıldı. Hastamız sağlığına kavuştu" dedi.
Hemanjiomların büyük çoğunluğunun doğumdan sonra büyüdüğünü ve 10 yaşından sonra küçülmeye başladığını anlatan Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, "Çoğuna ergenlik dönemine kadar müdahale etmek gereksizdir. Ancak hemanjiomlar çok büyük olursa, nefes alma, görme gibi önemli fonksiyonları engelliyorsa ya da üzerleri yara olup sık sık kanama yapıyorsa, cerrahi olarak çıkarılmaları gerekebilir" dedi.
KIZ ÇOCUKLARINDA DAHA SIK RASTLANIR
Yüzde ve boyunda olan hemanjiomlarda beyin içinde de anormal damar yapısı olabileceğinden beynin de incelenmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Coşkunfırat şöyle devam etti:
"Hemanjomların çoğu baş ve boyun bölgesinde yerleşim gösterir ve 5 cm'den küçüktür. Yine büyük çoğunluğu doğumdan sonra belirgin hale gelir. 1 yaşında görülme sıklığı yüzde 10 ila 12'dir. Kız çocuklarda daha sık rastlanır. Bu oran ortalama 4'de 1'dir. En önemli komplikasyonu ise ani kanamalardır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında kanama temiz bir bezle baskı uygulanıp, sağlık merkezine başvurulması gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!