BİR ZAMANLAR ANTALYA

Güncelleme Tarihi:

BİR ZAMANLAR ANTALYA
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2021 09:04

Akdeniz Üniversitesi kökenli sinemacılardan oluşan Genç Dinozorlar ekibinin yeni filmi ‘Bir Zamanlar Antalya’, izleyenleri kentin geçmişine doğru nostaljik bir yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Suat Erdöl’ün üniversiteden yetişen genç sinemacılarla kurduğu ‘Genç Dinozorlar’ ekibi Kayıp Hafıza isimli belgesel çalışmanın ikinci bölümü olan “Bir Zamanlar Antalya” için kamera arkasına geçti. Pandemi günlerinde boş durmayan ekibin, gerçek görüntülerle hazırladığı ve 1960-1980 yılları arasındaki Antalya’yı nostaljik yönleriyle anlatan belgesel film yakında dijital platformlarda görücüye çıkacak.

HÜSEYİN ÇİMRİN ANLATIYOR
Antalya’yı işleyen kitaplarıyla tanınan Hüseyin Çimrin’in anlatıcı olarak yer aldığı belgeselin yapımcı ve yönetmenliğini Suat Erdöl üstlendi. Senaryosu Sibel Göydağ Çakmak tarafından yazılan ‘Bir Zamanlar Antalya’nın görüntü yönetmenliğini Alper Türkay yaptı. Yapım ve yönetim asistanlığını Oktay Şenol’un yüklendiği filmin afişini Genç Dinozorlar ekibinin tüm afişlerinde imzası bulunan Ali Aşiran tasarlayacak.

Haberin Devamı

YENİDEN ANTALYA ŞARKILARI
Filmin müzik çalışmalarını AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Bozkurt, Alican Öz ve Son Uçurtma isimli müzik grubundan Emre Sercan İke gerçekleştirdi. Antalya için geçmişte bestelenmiş şarkılar belgesel film için yeniden düzenlenerek seslendirildi. Belgesel filmde kullanılan gerçek görüntüler ise Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncularından Selim Gürata ile Mehmet Başev’in arşivlerinden alındı.

YOK OLAN MAHALLE KÜLTÜRÜ
Bir Zamanlar Antalya’ belgeselinin geçmişteki mahalle kültürünü işlediğini söyleyen Suat Erdöl, “Geçmiş zamanlardaki mahalle yaşamları ve kültürü artık yok oldu. Modern yaşamlar eski komşuluk ilişkilerini yıprattı ve dünyaya kapanmış sitelerde, uzun bloklu tecrit edilmiş evlerde sahte ilişkilere yol açtı. Bu belgeselde, birbirinden kopuk, uzak, yabancılaşmış yaşamların içinde kaybolan bizleri anlatıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!