BES: Taleplerimiz emekçiler için hayırlıdır

Güncelleme Tarihi:

BES: Taleplerimiz emekçiler için hayırlıdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 15:18

 BES: Taleplerimiz emekçiler için hayırlıdır

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - BÜRO Emekçileri Sendikası (BES), 16 Nisan tarihinde yapılacak anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu kullanacak.
BES Antalya Şubesi'nde yapılan basın açıklamasını, Şube Başkanı Mustafa Ayar okudu. Türkiye'nin önemli bir dönemecin eşiğine getirildiğini belirten Ayar, "Darbeciler tarafından hazırlanan ve namluların gölgesinde topluma dayatılan 1982 anayasasının halen yürürlülükte olması, Türkiye'nin bir ayıbıdır. Bugün seçenek olarak sunulan anayasa değişiklikleri ile içerisinde bulunduğumuz OHAL ve KHK diktatörlüğü anayasal güvence altına alınmak isteniyor. Mevcut fiili durumun yasallaşması, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kaldırılarak yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanacağı bir tek adam rejimini ortaya çıkaracaktır" dedi.
Ak Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana ekonomik ve siyasi tercihlerini sermaye çevrelerinden yana kullandığını iddia eden Ayar, “Anayasa değişiklikleri kabul edilirse grev yapıp yapamayacağımızdan, toplu sözleşme süreçlerine kadar her şey tek bir kişinin kararına bağlı olacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar, anayasa değişiklikleri referandumda kabul edilirse neler yaşayabileceğimizin bir aynasıdır. Kamuda fiilen iş güvencesi kaldırılmış, herhangi bir fiile dayandırılmadan hukuksuz, sorgusuz- sualsiz 100 binin üzerinde kamu emekçisinin işine son verilmiştir. AKP kamuda yandaş sendikası Memur Sen'le birlikte AKP'li olmayan tüm kamu emekçilerini hedefine koymuştur. Partili Cumhurbaşkanı yaklaşımı, partili memur yaklaşımına kadar uzanmaktadır" diye konuştu.
Türkiye'de muhalif her kesimin baskı altında olduğunu söyleyen Mustafa Ayar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Keyfi uygulamalar sonucunda, milletvekillerinden gazetecilere, sendika üye ve yöneticilerinden sanatçılara kadar muhalif kesimler üzerinde tutuklamaya kadar varan uygulamalar sürerken, yayımlanan KHK'lerle bir gecede gazeteler, dergiler, televizyonlar, dernekler kapatılabilmektedir. Örgütlü olduğumuz kurumlarda bugüne kadar yürürlüğe koyulan uygulamalar, 'yaptıkları yapacaklarının teminatıdır' sözünü hatırlatmaktadır. Ücretlerin enflasyon oyunlarıyla sürekli geriletilmesi, farklı ücret uygulamaları, yan ödeme adı altında ödenen fazla mesai, ikramiye, havuz parası, yol ücreti haklarının ortadan kaldırılması, adil ve liyakata bağlı personel alımı ve görevde yükselmelerin yerine mülakatın ve hülle yoluyla atamaların kalıcı hale getirilmesidir. Kreşlerin kapatılması, servislerin kaldırılması, yemeklerin pahalı ve niteliksiz hale getirilmesidir. Esnek ve performansa göre çalıştırmanın yaygınlaştırılmasıdır. Taleplerimiz emekçiler için hayırlıdır."
280 bin büro emekçisinin haklı taleplerinin sözcüsü olduklarını ifade eden Başkan Ayar, emekçilerin barış içerisinde kardeşçe yaşadığı, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için hayır diyeceklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!