Başkan Yücel, Yöresel Yemek Kursunda Çorba Pişirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yücel, Yöresel Yemek Kursunda Çorba Pişirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 16:43

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL, YEMEK ATÖLYESİNDE EV HANIMLARIYLA ÇORBA BİŞİRDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nde devam eden Yöresel Yemek Atölyesi’ni ziyaret etti. Kursiyeri kırmayan Başkan Yücel, onlarla hülüklü çorba pişirip, hanımların pişirdiği yemeklerin tadına baktı.
Unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin yaşatılması için Alanya Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı Yöresel Yemek Atölyesi, Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nde devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kursun 2. Etabına katılan kursiyerleri ziyaret etti.
Alanyalı hanımlar ve yerleşik yabancılardan oluşan 35 kursiyer katıldığı yemek atölyesinde Emine Çorbacı’nın uygulamalı olarak öğrettiği Alanya’ya özgü yemekleri tadan Belediye Başkanı Yücel, kursiyerlerin ricası üzerine hülüklü çorba pişirmeye yardımcı oldu. CHP eski İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ile çorbayı pişiren Başkan Yücel, “Gelecek yıl kursu, AHEP Üniversitesinin Gastronomi Bölümü ile işbirliği içinde, daha iyi imkanlarda ve daha çok katılımcı ile devam ettireceğiz.” dedi.
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde devam eden Yöresel Yemek Atölyesi’nde öğretilen başlıca yemekler ise bumbar dolması, Hülüklü Çorba, Un Çorbası, Darı Çorbası, Laba Dolması başta olmak üzere, , Bumbar Dolması, Göleviz Yemeği , Kabuklu Kuru Fasulye Yemeği, Kuru Patlıcan Yemeği, Bal Kabağı Yemeği,Ayva Yemeği , İlibada Sarması ,Tavuklu Pilav,Kıymalı Pilav, Fasulye Piyazı,Ülübü Piyazı, Taratorlu Patlıcan, Dikenli Kabak, Yoğurtlama, Alanya Çöreği, Kırtakı,Kak, Kabak Tatlısı, Çiğirdik, Kaşık Helvası, Öküz Helvası ve S Pasta’dan oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!