BAŞARILI ÖĞRENCİLER VAN’I KEŞFE GİTTİ

Güncelleme Tarihi:

BAŞARILI ÖĞRENCİLER VAN’I KEŞFE GİTTİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 10:32

Çocukların farklı şehirleri ziyaret etmesini sağlayarak aralarındaki kardeşlik ruhunu geliştirmek için başlatılan ‘Biz Anadoluyuz’ projesiyle Antalya’da farklı okullardan 100 başarılı öğrenci, Van gezisine götürüldü.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin batısıyla doğusu, kuzeyiyle güneyi arasındaki kardeşlik bağlarının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Antalya’daki ortaokul ve liselerden seçilen başarılı 100 öğrenci, geçtiğimiz günlerde 3 gün süreyle Van’a gitti. Çocuklara farklı kültürleri tanıtarak şehirleri birbirlerine yaklaştırmak için yapılan proje kapsamında Kocademir Ortaokulu, Merkez Ortaokulu, Haymana İmam Hatip Lisesi, Başöğretmen Atatürk Ortaokulu ve Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu’ndan 20’şer başarılı öğrenci seçildi. Çocuklara, okulların yöneticileriyle birlikte gittikleri gezide, Van’da görev yapan öğretmenlerden oluşan heyet rehberliğinde kent kültürü ve bölgeye özgü değerler tanıtıldı.

ÖNYARGILARI YIKMAK İÇİN

Haberin Devamı

Van Kalesi’ni Muradiye Şelalesi’ni, Akdamar Adası’nı ve Kedi Müzesi’ni gezen öğrenciler, Van Valiliği’ni de ziyaret etti. Bu tür projelerin, akıllarda yer etmiş önyargıların yıkılması için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kocademir Ortaokulu Müdür Yardımcısı Dilek Çırak, kendisinin de katıldığı gezide çocuklarla öğrencilerle ilgili izlenimlerini şu sözlerle anlattı: “Çocuklar için çok ufuk açıcı bir gezi oldu. Yöre insanının misafirperverliğini gördüler. Van’ı tanırken, farklılıkların güzelliğinin, paylaşımın önemini de anladılar. Türün devamlılığının sağlanması için satışı yasaklanan Van kedilerine mama verip sevdiler. Van kahvaltısını çok beğendiler. Büyüklüğü nedeniyle deniz olarak da anılan Van Gölü’nde deniz otobüsüyle yolculuk yaptılar. Gezi sırasında mutlulukları gözlerinden okunuyordu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!