'Baş Belası' ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Baş Belası ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 13:17

'Baş Belası' ayakta alkışlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Baş Belası' adlı oyun Dünya Tiyatrolar Günü'nde seyirciyle buluştu.

DHT, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü yeni bir oyunla kutladı. Sam Bobrick'in yazdığı ve Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği 'Baş Belası' adlı oyunun ilk gösterimi Yeşilpark Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yoğun ilgi gören oyun öncesinde Dünya Tiyatrolar Günü'nde okunan geleneksel tiyatro bildirisi yönetmen Murat Sarı tarafından seslendirildi. Oyunda Ethan Steckler rolünü Murat Ercanlı üstlenirken, psikiyatrist karı-kocayı Yaşar Aydınlıoğlu ve Tuğçe Akat canlandırdı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Döşemealtılı sanatseverler, Baş Belası'nı ayakta alkışladı. Oyunun bitiminden sonra sahneye çıkan yönetmen Murat Sarı, böylesine cesur bir oyunu Döşemealtı'nda sahnelemiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sarı, “Bize bu cesareti DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

"GENÇ BAŞKANLA YOLUMUZ AÇIK"

DHT sanat yönetmeni Müfit Kayacan ise “Bize asıl cesareti veren kişi, Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç'tir. Döşemealtı'na çok güzel şeyler yapmak için çalışan Genç başkanla yolumuz açık" diye konuştu. Kayacan'ın daveti üzerine sahneye çıkan Başkan Turgay Genç de oyuncuları tebrik etti.

Başkan Genç, "Döşemealtı dev yatırımlarıyla, yollarıyla, tesisleriyle olduğu kadar sanatsal etkinlikleriyle de çağ atlıyor. Tiyatromuz çok güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Tüm ekibi, emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun" dedi.

Başkan Genç ve oyuncular, daha sonra Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel olarak sahneye getirilen pastayı kesti, fuayede düzenlenen kokteyle katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!