Güncelleme Tarihi:
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 5 ve 6 yaşlarındaki çocukların Yerli Malı Haftası kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu. Yerel kıyafetler giyen minikler, yerli malları evden getirmek yerine okulda kendileri yaptı.
Okullarda yerli malını özendirmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası, Kepez ilçesindeki İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde renkli görüntülerle kutlandı. 5 ve 6 yaşlarındaki 28 öğrencinin gerçekleştirdiği kutlamalar, evden getirilen yerli ürünlerle değil, öğrencilerin okulda yaptığı ürünlerle yapıldı. Yerel kıyafetler giyen minik öğrenciler, annelerinin rehberliğinde kendi yörelerine özgü ürünler yaptı. Öğrenciler, Antalya usülü çıtlatma zeytin, yaprak ve patlıcan sarma, kendi açtıkları hamurla erişte, turşu hazırlamanın yanı sıra, kilim dokudu, kına hazırladı.
HAFTA YERLİ TEKNOLOJİYLE KUTLANSIN
Okul müdürü Akif Erzurumluoğlu, yıllardan beri alışılagelen bir Yerli Malı Haftası kültürü olduğunu belirterek, bu yıl konsepti değiştirdiklerini söyledi. Yerli kültürü ön plana aldıklarını dile getiren Erzurumluoğlu, “Amacımız bahçemizdeki portakalı, elmayı getirip ben bu haftayı kutluyorum değil de yerli teknolojileri çocuklara tanıtabilmek. Kendi teknolojimizi, kendi yazılımımızı üretebildiğimiz bir döneme gitmek istiyoruz. Şimdiden yerli teknolojiyi çocuklarımıza benimsetebilirsek, akıllarında klasik Yerli Malı Haftası anlayışı kalmayacaktır. Gelecek yılki hedefimiz bu" dedi.
Miniklerin öğretmeni Sema Kaymaz da öğrencilerinin Türkiye'nin birçok yöresinden ürünleri birbirlerine tanıttığını söyledi. Yerli Malı Haftası'nda çocuklar için ayrıca eğitici çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kaymaz, gelecek yı bambaşka bir konseptle haftayı kutlayacaklarını kaydetti.
FOTOĞRAFLI