BALIKÇILAR İSYANDA: BİZİ BURADAN KALDIRMAYIN 

Güncelleme Tarihi:

BALIKÇILAR İSYANDA: BİZİ BURADAN KALDIRMAYIN
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2021 11:01

Kaleiçi Yat Limanı’nda tur teknesi sahipleriyle amatör balıkçılar arasında yaşanan yer krizi sorunu bitmiyor. ANKOBDER Başkanı Orhan Yakar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşmek istediklerini belirterek, “Süreci balıkçılar açısından olumlu neticelendirebilirsek limanda kalacak 30 balıkçı teknesi için yer kiralama sözleşmesi yapmayı talep edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA Kaleiçi Yat Limanı’ndaki turistik turlar düzenleyen tekne işletmecilerle amatör balıkçılar arasında yer nedeniyle 3 yıldır süren krizin çözümü için görüşmeler başladı. Hürriyet’in gündeme getirdiği, tur teknelerinin bağlı olduğu kooperatifin balıkçılara açtığı icra süreci ile başlayıp Liman Başkanlığı’nın gönderdiği ‘Boşaltın’ yazısıyla devam eden yer tartışmasının çözümü için bölgede inceleme yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Cem Oğuz ve Başkan Danışmanı Lokman Atasoy’un da Yat Limanı’na giderek amatör balıkçılarla görüşme yaptığı belirtildi.

LİMAN BAŞKANLIĞI’NDAN YAZI

Kaleiçi Yat Limanı’nın ana işletmecisi olan Büyükşehir Belediyesi şirketi Antalya Ulaşım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, “Balıkçı teknelerinin marina niteliği taşıyan Yat Limanı’nda kalmalarıyla ilgili yasal bir dayanakları yok. Antalya-Kemer yolu üzerindeki Balıkçı Barınağı açıldığı için Liman Başkanlığı bize resmi yazı yazdı. Bu yazıda bütün balıkçı teknelerinin oraya nakledilmesi gerektiği belirtildi” şeklinde bilgi verdi” dedi. Durumu balıkçılara ilettiklerini ancak anlaşmaya varamadıklarını kaydeden Filiz, “Biz bu işlemi yapmak zorundayız. Hatta kendilerine gönderdiğimiz ihtarnamede de bu yazıya atıf yaptık. Balıkçıların geçmişten beri orada kalmalarına imkan veren hukuki dayanak, Balıkçı Barınağı’nın faaliyete açılmasıyla ortadan kalkmış oldu.”

BİN KİŞİYE BALIK-EKMEK

Haberin Devamı

Belediyeyle devam eden hukuki süreçte son olarak kendilerine resmi bir yazı gönderildiğini kaydeden Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği (ANKOBDER) Başkanı Orhan Yakar, “Gelen evrakta limandan çıkmamız gerektiği, aksi halde 30 Temmuz’da Sahil Güvenlik botlarıyla teknelerimizin çekileceği yazıyordu. Biz de 30 Temmuz’da Kaleiçi Yat Limanı’nda yaklaşık bin kişiye balık-ekmek şöleni yaptık. Bunun üzerine belediye yöneticileri limana gelerek incelemelerde bulundu” diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E GİDECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen toplantıya katıldıklarını aktaran Yakar, “Beklentilerimizi anlattık. Bizler sorunumuzu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de anlatmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde başkanımızın yanına gidip görüşüceğiz. Mümkün olursa Kaleiçi’ndeki yer sorunumuzu çözeceğiz. Teknelerin burada kalıp kalmamasına karar verecekler. Eğer süreci balıkçılar açısından olumlu neticelendirebilirsek limanda kalacak 30 balıkçı teknesi için yer kiralama sözleşmesi yapmayı talep edeceğiz” dedi.

OTANTİK ATMOSFERİ BİZ KORURUZ

Haberin Devamı

Yakar şunları söyledi: “Biz 3 senedir bunun için çaba harcıyoruz. Sayıları 49 olan tur tekneleri gibi, limanda bizim yerimiz de resmi olarak kayıtlı olsun istiyoruz. Balıkçı tekneleri yat limanında kalırsa buradaki otantik atmosferi koruyarak geçmişten gelen geleneği sürdürürler. Aynı zamanda burada bölge insanı ve turistlerle turlar yaparak turizme de standardın dışında, alternatif bir katkı sağlarlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!