'AYRIŞAN ZİHNİYETEN UZAK DURACAĞIZ'

Güncelleme Tarihi:

AYRIŞAN ZİHNİYETEN UZAK DURACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2021 09:13

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken, başkanlık adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile üyelere duyurdu.

Haberin Devamı

 

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) ekim ayında yapılacak olağan genel kurulu öncesi başkanlık için adaylar belli olmaya başladı. AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken, başkanlık adaylığını AGC binasında düzenlediği basın toplantısı ile üyelere duyurdu.

‘KİŞİSEL İPOTEK KOYMAYIZ’
En önemli hedeflerinin gazetecilik mesleğini düştüğü yerden kaldırmak olduğunu belirten Öyken, “Yönetim şeklinden mustarip olup başka oluşumlarda çare arayan arkadaşlarımıza kapımızı kongrenin ertesi günü açacağız. Üyelerimizden saklı, gizli hiçbir şeyimiz olmayacak. Biz Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin geleceğine hiçbir zaman kişisel ipotekler koymayacağız” diye konuştu.

AB PROJESİ GELİYOR
Yapmak istedikleri Avrupa Birliği projesi hakkında bilgi veren Öyken, “Üzerinde uzun süredir çalıştığımız ve Avrupa Birliği Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi kapsamında telif destek programını Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle Basın İş Sözleşmesi’ne bağlı olmayan, işsiz ve genç gazeteci arkadaşlarımızın yararlanacağı ‘Telif Destek’ programını en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı


'AYRIŞMAYACAĞIZ'
Kimseyi ayrıştırmayacaklarını vurgulayan Öyken, şöyle devam etti: “Üye profilimizin gerçek gazetecilerden oluşmasını, basın kartlarının bir kriter olarak gazetecilerin önünü kesmemesini sağlayacağız. Birbirimizle oyalanmayı bırakacağız. Birbirimizle dayanışmak yerine ayrışmaya çalışan zihniyetten hızla uzaklaşacağız.”

BAKMADAN GEÇME!