Aydın Gün konserle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Gün konserle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:45

Aydın Gün konserle anıldı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTOB), Ankara ve İstanbul Operası'nın kurucusu Aydın Gün, doğumunun 100'üncü yılında 'Türk Bestecilerden Seçmeler' adlı konserle anıldı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Cemile Cabbar'ın da piyanosuyla renk kattığı konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril Yürekli El, Çiğdem Tezişçi, tenor Oğuz Çimen, Barış Yanç, bariton Hüseyin Çanlıoğlu, Doğukan Özkan solist sanatçı olarak sahneye çıktı.

Koreografisini Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin hazırladığı konserde, bale sanatçıları Koza İpek, Barış Türksever, Damla Acar, Göksu Kaçan danslarıyla, orkestra sanatçıları Ece Bal, Ahmet Suat İde, Özlem Tanrıkulu, Bora Peynirci, Taner Tanrıkulu da enstrümanlarıyla solistlere eşlik eti.

Rejisörlüğünü Şadi Eroğan'ın üstlendiği, ışık tasarımını Oktay Kanca'nın imza attığı konser, Türk besteci A.A. Saygun'un 'Yunus Emre' ve 'Yalan Dünya' eserlerinin seslendirilmesiyle başladı. Konserde, S. Ada'nın 'Aşk-ı Memnun (düet)', 'Ali Baba&40', T. Erener'in 'Sen Sen Sen', 'Çalın Davulları', Y. Tura'nın 'Karacaoğlan', M. Sun'un' Seni Seviyorum', C.İiz'in 'Kanlı Nigar', A. Damar'ın 'Ağlar Gezerim' adlı eserlerine de yer verildi.

Işık ve görsel efektlerle de canlı tutulan konserde müzikseverler keyifli bir akşam yaşadı, çiçekle teşekkür edilen sanatçılar ayaktı alkışlandı.

AYDIN GÜN KİMDİR?

1917 yılında doğan Aydın Gün, Ankara Operası ve İstanbul Şehir Operası'nı tek başına kurması, 1309 sayılı Kanun'u yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğü'ne katkısı, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatması ile biliniyor. Yurtdışında ünlü operaların rejisörlüğünü yapması ve Türkiye'nin tüm operacı ve balecilerinin meslek sahibi olmasını sağlamasıyla da tanınan Gün, 2007 yılında yaşamını yitirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!