AVUKATLARDAN X-RAY TEPKİSİ

Güncelleme Tarihi:

AVUKATLARDAN  X-RAY TEPKİSİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 08:59

5 Nisan Avukatlar Günü’nde Antalya Adliyesi girişinde x-ray krizi yaşayan avukatlar duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ANTALYA Adliyesi’nde 5 Nisan Avukatlar Günü’nde x-ray krizi yaşandı, çantalarını x-ray cihazından geçirmek ve çantalarını aratmak istemeyen avukatlar adliye polisi ve özel güvenlikle tartıştı. Avukatlar, yaklaşık 1 saat süren gerilimin ardından adliyeye alındı.

5 YILDIR UĞRAŞIYORUZ
Avukatlık Kanunu’na göre avukatların çantalarının aranamayacağını savunan avukat Aylin Onursev, “5 yıldır bu konuyla uğraşıyoruz. 2 kere tutanak tutturdum. Avukatlar Günü’nde yine aynı muameleyi gördüm. ‘Ya x-raydan geçeceksiniz ya da çantanızı aratacaksınız’ dediler. Önümüze barikat kurdular. Bu kanuna aykırı. Yazılı bir talimat yok. Sonunda başsavcı vekili talimat verdi ismimizi alıp geçirdiler” dedi.

45 DAKİKA BEKLETİLDİM
Antalya Barosu Meslek Soruları Kurulu Başkanı avukat Ezgi Altınkurt Sağlık, “Avukatların belli şartlar dışında aranamayacağı kanunlaşmıştır. Avukatlık Kanunu’na göre çantalarımız aranamaz. Biz hukuken bu kanunu uyguluyoruz. Anadolu adliyelerinin hiçbirinde bu durum yaşanmıyor. Antalya Adliyesi’nde güvenlik gerekçesiyle uygulandığı belirtiliyor. Bizler eğer suçluysak hakkımızda tutanak tutulsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEREKÇE GÜVENLİK
Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal şöyle dedi: “Adalet Bakanlığı ile Barolar Birliği arasında düzenlenen bir protokol var. İstanbul’da savcımızın şehit edilmesinden sonra alınan güvenlik önlemi kapsamında Barolar Birliği’nin de imzasını içeriyor.”

BEN DE CİHAZDAN GEÇİYORUM
“Avukatlar çantasını x-raydan geçirecek, kendisi aranmadan geçecek. Çanta öterse kendi gözetiminde bize gösterecek. Yani neticede Antalya’da 5 bin avukat var. Bu protokol çerçevesinde yıllardır aynı uygulama yapılıyor. Bütün büyükşehirlerde bu uygulanıyor. Küçük adliyelerde uygulanmayabilir. Ben de x-raydan geçiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!