Güncelleme Tarihi:
ANTALYA (AA) - Antalya'da görev yapan avukat Ahmet Çevik, "Görevi kötüye kullanama, iftira ve suç uydurma" iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan avukat Ahmet Çevik ve 8 sanık avukatı katıldı. Müşteki polis memurları Kamil Gürtekin ile Gültekin Başçı ise gelmedi.
Hakkında zorla getirme kararı bulunan müştekilerin tanığı olan Mahmut Panoğlu'nun duruşmaya katılmaması üzerine mahkeme hakimi Farih Özsoy'un talimatıyla tanık, mübaşir tarafından telefonla arandı. Telefonun meşgul çalması üzerine sanık avukatlarından Yıldız Berki, tanığı tekrar aradı. Telefonunu açan Panoğlu, yarım saate kadar duruşmaya katılacağını bildirdi.
Bunun üzerine verilen aranın ardından duruşmaya katılan Panoğlu, olay günü Özgür isimli bir arkadaşının kendisini telefonla arayarak kavga ettiğini söylemesi üzerine Hal karakoluna gittiğini belirtti.
Özgür'ün akrabalarının, Özgür ve kavga ettiği kişiyi konuyu karakola intikal ettirmeden barıştırdığını anlatan Panoğlu, şöyle konuştu:
"Karakola gittiğimde karakolun önünde bir kalabalık vardı. Bu sırada avukatları olan sanık geldi. Cep telefonunu çıkarttı ve 'Basını çağıracağım. Polislerden şikayetçi olacağım, polisleri sürdüreceğim' dedi. Hatta orada bulunan birisine 'Bunun ayağına vurun, yaralansın. Fotoğraf çekelim. Basın çağıralım, görsün. Polisleri buradan sürdürürüz' dedi. Nitekim orada birisi, o şahsın ayağına tekme ile vurdurdu. Sonra ayağına tekme vurulan şahıs pantolonunun paçaları yukarı kaldırdı. O zaman sanık, ayağın fotoğrafını çekti. Bunun üzerine olayı polislere anlattım. Onlar da 'Başka bir gün gel ifadeni alırız' dediler. Basın olay yerine gelmeden, oradan ayrıldım."
-Polislerin tanığı sabıkalı çıktı
Sanık Çevik ise tanığın mahkemelerde birçok davası olan bir kişi olduğunu vurgulayarak, tanığın daha önce 23. Asliye Ceza ve 8. Asliye Ceza mahkemelerinde aynı olayla ilgili verdiği ifadelerinin farklı olduğunu söyledi.
Tanığın karakol ifadesinin, olayın meydana geldiği tarihten iki gün sonra alındığını dile getiren Çevik, buna karşın ifade zaptının olaydan bir ay öncesinin tarihini taşıdığını savundu.
Çevik, tanığın doğruları söylemediğini iddia ederek, karıştığı suçlarla ilgili olan 3 internet çıktısını mahkemeye ibraz etti.
Cumhuriyet savcılığı, isnat edilen suçlardan sanık Çevik'in ayrı ayrı beraatine karar verilmesini talep ederken, sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.
Mahkeme, "Görevi kötüye kullanama, iftira ve suç uydurma" iddiasıyla yargılanan Çevik'in cezalandırılması için kesin, yeterli, inandırıcı ve her türlü şüpheden uzak, somut bir delil elde edilememesi ve yüklenen suçların sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle açılan kamu davalarından ayrı ayrı beraatine karar verdi.