Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, üretimde ithalata bağımlılığın cari açığın temelini oluşturduğunu belirterek, "Tek reçete Ar-Ge ve bilimdir. Bu bağımlılıktan kurtulmanın reçetesini üniversitemizle yazabiliriz" dedi.
OSB Başkanı Ali Bahar ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek ve ortak projeler üretmek için bir araya geldi. OSB'de düzenlenen toplantıya Rektör Ünal ve Başkan Bahar'ın yanı sıra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürhan Yalçın, AÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Kitapcı, Antalya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Zeki Alagöz, Öğretim Görevlisi İbrahim Yavuz, OSB yönetim kurulu üyesi Yiğit Budak, AOSB müteşebbis heyet üyesi Ahmet Bülbül ve Bölge Müdürü İlhan Metin katıldı.
BİLİM TOHUMLARINI BİRLİKTE EKECEĞİZ
Toplantı kapsamında üniversite ile OSB arasındaki işbirliğinin artırılması için ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Antalya sanayisinin Ar- Ge ve bilimsel altyapısını destekleyerek şehri bir bilim şehri haline dönüştürmeyi, sanayi sektörünü turizmden daha fazla gelir elde eden bir yapıya kavuşturmak istediklerini aktaran Başkan Bahar, şunları kaydetti:
"Bu projelerde üniversitenin ortağımız olması bizlere büyük bir güç katar. Şu an üretimde yüzde 70 ithalata bağımlıyız ve bu bağımlılık cari açığımızın temelini oluşturmakta. Tek reçete Ar-Ge ve bilimdir. Bu bağımlılıktan kurtulmanın reçetesini üniversitemizle yazabiliriz. Bu ve bunun gibi bilimsel-teknolojik gelişme ve hizmetleri sanayimiz içinde buluşturursak ülkemizi daha da güçlü bir hale getirebiliriz. Bunu gerçekleştirmemiz halinde Antalya yine bir ilk ve yenilik ilke karşılaşacak. Türkiye'nin en iyi Ar-Ge ve bilim ortamının tohumlarını birlikte toprağa ekeceğiz. Antalya'yı turizm ve tarımın yanında bilim ve inovasyon şehri olma özelliği ile tanıştıracağız."
SANAYİCİMİZİN ARKASINDAYIZ
OSB'nin kurulum süreci devam eden Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Bilim Bungalovları gibi bilimsel projelerine gereken desteği vereceklerini ve proje paydaşı olmak istediklerini belirten AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversite ile sanayi işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. Ünal, üniversite ve sanayi arasında etkin, nitelikli sürdürülebilir işbirliğini sağlamanın hem bölge hem ülkenin kalkınması için oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Ünal, "Üniversitemizin bilimsel, teknolojik birikimi ile sanayinin potansiyelini birleştirerek ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlayacak çok önemli projelere imza atabiliriz. Sanayicilerimiz, bireysel açıdan bir şeye ihtiyaç duyduğunda arkasında Akdeniz Üniversitesi'nin olduğunu, destekçileri olduğumuzu bilsin. Bu algıyı birlikte oluşturalım" dedi
KOMİSYON KURULACAK
Yaklaşık 1 saat süren toplantının sonunda OSB müteşebbis heyet üyeleri ile akademisyenlerinin yer alacağı bir komisyon kurulup ortaklaşa yürütülecek projelerin komisyon tarafından planlanmasında fikir birliğine varıldı.
FOTOĞRAFLI