Güncelleme Tarihi:
TURİZMİN başkenti Antalya, işletme belgeli 310’u 5 yıldızlı, 44’ü birinci sınıf tatil köyü olmak üzere toplam 805 tesisi bünyesinde barındırıyor. Bu yıl 16 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen Antalya’da oteller de müşterilerin taleplerine göre perdeden klimaya, masadan sandalyeye kadar birçok alanda yenileme çalışması yapıyor.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis toplantısında otellerin yenilenme sonrası değiştirdiği eşyaları okullara bağışlaması konusu bir kez daha gündeme getirilmişti. ATSO Başkanı Davut Çetin, “Kepez’de bir okulumuz bize yazı yazarak otellerin değiştirmek, yenilemek istedikleri eşyaların okullara verilmesini talep etti. Bu güzel bir fikir. Otellerimiz masa, sandalye, bilgisayar, perde gibi eşyaları yenilerken okullara bağış yapabilirler. Bu konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşarak böyle bir kampanya organize edilebileceğini düşünüyoruz” dedi.
HIZLI HAREKET EDİLMELİ
Başkan Çetin, şöyle devam etti: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKTOB ve BETÜYAB gibi kurumlarla yapılacak olan protokol otellerin yenileme dönemine yetiştirilebilirse, eğitim kurumlarında kullanılabilecek nitelikteki malzemeler satılmak yerine okullarımıza bağışlanabilir. Bu sayede onlarca okulun ihtiyacı çok rahat biçimde karşılanmış olur. Turizm sektörünün bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyorum. Ancak resmi bir protokol olursa ihtiyaç sahibi okullara çok daha hızlı ulaşabiliriz.”
TÜROFED’TEN AÇIK DESTEK
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da yıllardır otellerin ürünlerini okullara ve çeşitli kurumlara verdiklerini belirterek, “Bu yeni bir durum değil. Biz bunu zaten yıllardır yapıyorduk. Ciddi anlamda bir projeye bağlanırsa oturulur ne gerekirse o yapılır. Göynük’te mutfak sanatları okulu var. Biz onlarla proje yapıyoruz. Ama daha büyük çaplı bir şey düşünüyorlarsa biz zaten her şeye varız” diye konuştu.
PROTOKOL DOĞRU OLUR
Konunun bir kez daha gündeme gelmesinin olumlu olduğunu dile getiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ümit Atmaca, şu bilgileri aktardı: “Biz daha önce bunu sektör olarak yapıyorduk. Ben kendi otelimde geçen yıl yatakların büyük kısmını Antalya’daki Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışladım. Kadriye’de ve Serik’te ihtiyaç sahiplerine verdim. Ayrıca birkaç tane de öğrenci yurduna gönderdim. Bu zaten sektörde yapılan bir şey. Ama ATSO’nun bunu yeniden gündeme getirerek sürecin protokole bağlamasını istemesi çok daha sağlıklı olacaktır. Çok doğru bir adım. Desteğe hazırız.”