ATSO'dan kent kültürüne üç değerli katkı

Güncelleme Tarihi:

ATSOdan kent kültürüne üç değerli katkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:07

ATSO'dan kent kültürüne üç değerli katkı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KURULUŞUNUN 135'inci yılını kutlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Hüseyin Çimrin tarafından hazırlanan Antalya üzerine yazılmış üç kaynak kitabı daha kent kültürüne kazandırdı.

Hüseyin Çimrin'in 'Antalya Mutfağı ve Lezzet Ustaları', 'Antalya'da Zamanla Kaybolan Meslekler, Esnaflar' ve 'Antalya'da Tarihi Camiler, Medreseler, Türbeler, Mezarlıklar ve Kiliseler' adlı üç kitabı ATSO Yayınları olarak basıldı.

ATSO'nun, ekonomik gelişmenin ancak kent kültüründe sağlanacak gelişme ile mümkün olduğunun bilincinde bir oda olarak Antalya'nın sosyal ve kültürel yaşamına her zaman katkı yaptığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “135'inci yılını kutlayan odamız, Antalya'nın ekonomik yaşamına yönelik çalışmaların yanı sıra kentimizin kültür yaşamına da destek olmaya devam ediyor. Değerli kent tarihçisi Hüseyin Çimrin'in Antalya mutfağı, esnaf kültürü, kaybolan meslekler ve tarihi yapılar üzerine uzun araştırmaları sonucu oluşturduğu eserlerini, ATSO'nun bir kültür yayını olarak ulusal kültürümüze ve kentimize kazandırdığımız için mutluyuz. Kent kültürüne değer katan ve kentsel kimliği öne çıkaran bu eserlerin her biri, Antalya bölgesinin ekonomik ve sosyal yaşamına ışık tutan, araştırmacılar için referans niteliğinde yayınlardır. Bu değerli eserlerin yazarı Hüseyin Çimrin'e teşekkür ediyor, yayınların ilgi ile okunacağına inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!