ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 12:58

ATSO Vakfı Proje Destek ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ATSO Vakfı tarafından Antalya'nın marka değerini yükseltecek kültür sanat projelerini desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez verilen Proje Destek ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.
Ödüle, belgeselden müziğe, tiyatrodan sinemaya, anı eşyası üretiminden sanat sergilerine uzanan geniş bir yelpazede Antalya'ya özgü 34 proje başvurdu. Uzun ve titiz bir değerlendirme süreci sonunda Değerlendirme Komisyonu 3 projenin ödül üst limiti olan 15 bin TL ile desteklenmesine karar verdi. Desteklenmesine karar verilerek ödül alan 3 proje Emre Dayıoğlu'nun 'Antalya'nın Evrensel Tınıları', Hüseyin Çağlar İnce'nin 'Akdeniz'in Mitolojik Ağaçları' ve Mustafa Cansız'ın 'Antalya'da Selçuklu Yazıtları' oldu.
Kaş'ta müzik öğretmenliği yapan ve Toroslarda yerel müzikle ilgili derleme çalışmalarıyla tanınan Emre Dayıoğlu'nun projesi, Yörük-Türkmen topluluklarının geleneksel müziklerinden bir seçkiyi, çoksesli orkestra düzenlemesi ve geleneksel sazlar ile batı sazlarının birlikte icra edilerek kayıt altına alınmasını öneriyor. Bu projeyle Antalya geleneksel müziğinin batılı kulaklara da hitap edebilir hale gelmesi, her türlü tanıtım mecrasında kullanılabilmesi, özellikle genç kuşakların geleneksel müziğe yakınlaşmaları, evrensel ölçekte ise icrada kullanılan sipsi, kabak kemane, çoban kavalı gibi çalgıların bilinirliğinin artarak gelişmiş akademik çalışmalarının önünü açması gibi faydaların sağlanması bekleniyor.
'Doğadabuan' kitabının yazarı, Antalya'nın doğa ve sürdürülebilir yaşam savaşçısı Hüseyin Çağlar İnce'nin önerdiği 'Akdeniz'in Mitolojik Ağaçları' projesi, tarihle doğayı birleştiren, tarihe kaynaklık eden mitolojinin kaynağını Akdeniz'den aldığını gösteren bir sergi ve kitap projesi. Antalya'ya gelen ziyaretçilerin kendilerini mitolojiden bildikleri hikâyelerin içinde bulmalarını sağlayacak bu projenin nihai ürünleri, web sitesi, fotoğraf sergisi, e-kitap ve ağaçların etiketlenmesi olacak. Böylece yazılı ve sözlü kültürde hep olan ağaç efsaneleri, somutlaşarak Likya Yolu gibi, Antalya'nın marka değerlerinden biri haline gelecek.
Desteklenmeye değer görülen üçüncü proje ise TRT Antalya Radyosu prodüktörlerinden Mustafa Cansız'ın önerdiği 'Antalya'da Selçuklu Yazıtları'. Dünyada en çok Selçuklu yazıtına sahip olan Antalya'nın Selçuklu kökeni konusunda farkındalık yaratacak olan bu proje, gerek kentlilik bilinci, gerekse yazıtların üzerinde yer aldığı yapıların kültürel değerinin ön plana çıkarılması açısından önem taşıyor. Toplam 111 Selçuklu yazıtının belgelenmesi, sonra Arap harfleriyle yazımı, transkripsiyonu ve Türkçeleştirilmesinden oluşan proje, Antalya'daki Selçuklu izleri hakkında önemli bir veri tabanı sağlayarak akademik ve kültürel çalışmaların önünü açacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!