ATSO Başkanı Çetin: Türkiye'nin en ciddi sorunlarının başında işsizlik geliyor

Güncelleme Tarihi:

ATSO Başkanı Çetin: Türkiyenin en ciddi sorunlarının başında işsizlik geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:12

ATSO Başkanı Çetin: Türkiye'nin en ciddi sorunlarının başında işsizlik geliyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu'nun Genel Kurulu'nda konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış durumda. Bir ülkede gençler devlet kapısında yığılıyorsa o ülkede siyaset sağlıklı olmaz, demokrasi de güçlenmez" dedi.
TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu'nun Genel Kurulu, ATSO Meclis Salonu'nda yapıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO Yönetim Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile çok sayıda iş insanının katıldığı genel kurulda, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'Karşılaştırmalı Dünya Ekonomisi' konulu konferans verdi.
Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Davut Çetin, ATSO Yönetimi olarak Genç ve Kadın Girişimciler kurullarının çalışmalarını yakından izlediklerini ve her türlü desteği verdiklerini söyledi.
Türkiye'nin yüz yüze olduğu en ciddi sorunların başında işsizliğin geldiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, şöyle dedi:
“TÜİK verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10,2 ve işsiz sayımız 3 milyon 120 bin düzeyinde. Bu rakama ümidini kaybetmiş ve iş aramayı bırakmış 650 bin kişiyi de eklersek karşımıza 4 milyona yaklaşan bir rakam çıkıyor. Genç işsizliğinde ise durum daha da vahim. Okula veya işe gitmeyen 15-29 yaş arası gençlerin oranına baktığımızda yüzde 28.8 ile OECD ülkeleri içerisinde en kötü durumdayız. Yüzbinlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış durumda. Bir ülkede gençler devletten iş bekleme kuyruğuna giriyorsa o ülkede ekonomi yeterince güçlü değil demektir. Bir ülkede gençler devlet kapısında yığılıyorsa o ülkede siyaset sağlıklı olmaz, demokrasi de güçlenmez. Yani gençlerimizi devlet kapısında umutsuzca beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek durumundayız. Çünkü genç girişimciler aynı zamanda demokrasinin ve güçlü ekonominin de teminatıdır. Yalnızca işsizlikten kurtulmak için değil, Türkiye'nin gelişmesi için de girişimci sayısının artması, gençlerimizin artan oranda girişimci olması gereklidir."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!