Atatürk üniversitede anıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk üniversitede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 15:13

Atatürk üniversitede anıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından, Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, ardından 21. Yüzyılda Atatürk'ü Anlamak Konferansı'yla devam etti. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Ahmet Ögke, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aydın Beden ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Yoğun ilginin olduğu konferans öncesinde, Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yılındayız. Çağını aşan bir lider ve gerçek bir devlet adamı olan Atatürk'ü, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

21. Yüzyılda Atatürk'ü Anlamak başlıklı konferansı ile Atatürk'ü günümüzde anlamanın öneminden bahseden Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selma Yel, “Toplumda farklı Atatürk algıları var. Aslında tek bir Atatürk var, onu anlamak için yaptıklarına bakmak ve ulaşmak istediği hedeflerine odaklanmak gerekmektedir. Hedeflerini anlamazsanız Atatürk'ü anlayamazsınız. Söylediği her sözde, attığı her adımda derin anlamlar vardır. Bunu idrak edebilmek için de sonucunda ne elde etmek istediğini iyi anlayabilmelisiniz. Tarih ve tarihi liderler dün, bugün ve yarın bağlamında değerlendirilmelidir. Liderler, sadece geçmişte kalmamıştır. Onlar bugün buradadırlar ve yaptıklarıyla geleceğe de yol göstereceklerdir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!