Araştırma Hastanesi'ne oksijen tedavi ünitesi

Güncelleme Tarihi:

Araştırma Hastanesine oksijen tedavi ünitesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 15:08

Araştırma Hastanesi'ne oksijen tedavi ünitesi

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi 20 Eylül'de hasta kabulüne başlayacak.

Antalya'da, bölge hastanesi olarak her yıl yaklaşık 6 milyon hastaya hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi ünitesi açıldı. 20 Eylül'den itibaren hasta kabulüne başlayacak tedavi ünitesinde, 1 sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzmanı, 2 basınç odası operatörü, 3 hemşire, 1 sekreter ve 1 temizlik personeli görev yapacak. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Antalya'nın yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiğini belirten Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Furkan Yıldırım, tedavi ünitesinde ayakta sağlık hizmeti sunacaklarını ifade etti.

NEREDELERDE UYGULANIR?

Dr. Yıldırım, hiperbarik oksijen tedavisinin 6 bini aşkın çalışmayla desteklenmiş, modern ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğunu vurguladı. Bu tedavi yönteminin daha çok şofben ve sobadan kaynaklanan karbon monoksit zehirlenmelerinde uygulandığına değinen Dr. Yıldırım, "Trafik kazası veya başka nedenlerle oluşan ezilme, parçalı kırık, organ kopmaları, deprem gibi afetlerde oluşan yaralar, gazlı kangren gibi yaşamı ve uzvu tehdit eden ciddi enfeksiyonlar, ayak kangreni, damar hastalıklarına bağlı iyileşmeyen yaralar, kemik iltihapları, radyasyon nekrozları, beyin absesi, ani işitme ve görme kayıpları gibi kimi zaman organı ve yaşamı tehlikeye sokan hastalıklar yine bu yöntemle tedavi ediliyor" dedi.

Dr. Yıldırım, tedavinin tümüyle kapalı bir basınç odası içine alınan hastanın aralıklı olarak yüzde 100 oksijen soluması esasına dayandığını belirtti. Basınç odasıyla uygulanan tedavide, olumlu yol alınan hastalıklara sürekli yenilerinin eklendiğini anlatan Dr. Yıldırım, bu artışa paralel tedavi bekleyen hasta sayısında da artış yaşandığını kaydetti.

FOTOĞAFLI

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!