Ara tatil müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Ara tatil müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2019 09:19

Milli Eğitim Bakanlığı’nın nisan ve kasım aylarına ilişkin hazırladığı ara tatil planlaması hem tatilcinin hem de turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Yeni sistem sayesinde yerli turist daha ucuza tatil yapabilecek.

Haberin Devamı

İÇ PAZARDA FİYAT DÜŞECEK
UZUN yıllardır tartışmaları süren okul tatil dönemleriyle ilgili ilk somut adım atıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatiller hakkında yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı. Öğrencilerin yılda 4 kez tatil yapmalarını sağlayacak olan bu adımı desteklediklerini ifade eden sektör temsilcileri, bu sayede iç turizmde tatil fiyatlarının düşeceği ve ölü sezonun hareketleneceği görüşünde.
TATİL TERCİHLERİ DEĞİŞECEK
Eğitimde ara tatil uygulamasının turizm sektörü tarafından yıllardır talep edilen bir adım olduğunu dile getiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Sonbahar ve ilkbahar aylarında verilecek tatillerin turizmin 12 aya yayılmasına ve yeni tatil tercihlerinin oluşmasına katkı sağlayacağını belirten Yağcı, şöyle devam etti:
YENİ YERLER KEŞFEDİLECEK
“İki yeni tatil döneminin ilan edilmesi iç turizme muhakkak yükseltici etki yapacak. Türkiye’de tatil yapmak artık bir lüks değil, alışkanlık. İnsanların sadece yaz döneminde ve resmi tatillerde tatile gitmelerinin yanında yeni yerler keşfetme gibi bir eğilimleri oluşacaktır. Çalışan kesimin aileleriyle geçirebilecekleri daha uzun zamanları olacak. Bu da tatil tercihlerine yansıyacak.”
KIŞ TURİZMİ YÜKSELECEK
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da alınan bu kararın özellikle kış dönemlerinde turizme faydasının yüksek olacağını belirtti. Atmaca, “Yılı kısa tatillerle bölümlere ayırmak, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan bir yöntemdi. İnsanlar yılın farklı dönemlerinde farklı tatil seçeneklerini değerlendirme imkânı bulacaklar. Ara tatiller bizim dönem dönem dile getirdiğimiz, talep ettiğimiz bir şeydi. Turizmi hareketlendirici ve çeşitlendirici etki yapacağını düşünüyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!