ANTALYASPOR'DA AKSİYON BİTMİYOR

Güncelleme Tarihi:

ANTALYASPORDA AKSİYON BİTMİYOR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2021 09:18

Kırmızı beyazlı kulübün çok yakın tarihini biraz hatırlayalım.

Haberin Devamı

Tarih 30 Haziran 2016.
İş insanı Ali Şafak Öztürk Antalyaspor’a başkan oldu.
Ben dahil bir çok insan bunun kırmızı beyazlı kulüp için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.
Kollar sıvandı, Nasri ve Menez gibi yıldızlar takıma dahil edildi.
Takvim sayfaları 15 Kasım 2017’yi gösterdiğinde ise başkan Öztürk kameraların karşısına geçti, gözyaşları içerisinde istifa ettiğini duyurdu. 3 yıllığına göreve gelen Öztürk, 1,5 yıl sonra Antalyaspor ile bağlarını kopardı. Nedenini de açıklamadan gitti. Camia yaşanan bu gelişme üzerine büyük bir şok yaşadı.

DEVREYE TÜREL GİRDİ
Antalyaspor’da başkan arayışları başlasa da kimse görev almak istemiyordu. Zira bırakılan borç birçok gönüllünün boyunu aşıyordu. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel devreye girdi, günlerce başkan arayışına girdi. Sonunda Antalyalı iş insanı Cihan Bulut, Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel’i kırmayarak ‘Evet’ dedi. Bulut ve arkadaşları göreve geldiğinde tarihler 10 Ocak 2018’i gösteriyordu. Yani devre arasıydı. Takımın küme düşmemesi için acilen takviyeye ihtiyaç vardı. Ancak borç miktarı yeni yönetimi zorluyordu. Buna rağmen Hakan Özmert ve Souleymane Doukara gibi iki tecrübeli oyuncu Antalyaspor’a kazandırıldı. İki oyuncunun performansı Antalyaspor’un ligde kalmasını sağladı.

Haberin Devamı

BULUT’UN BAŞKANLIĞI KISA SÜRDÜ
Aksiyonların takımı olan Antalyaspor’da bu kez Cihan Bulut istifa ettiğini duyurdu. Görevde sadece 6,5 ay kalan Bulut’un bırakıp gitmesini doğru bulmadığımı defalarca yazdım.
Göreve yine Ali Şafak Öztürk geldi. Antalyaspor camiası genç başkana tekrar kucak açtı, tam destek verdi. Geçmişte yaptığı hataları tekrarlamama adına işe başlayan Öztürk’ü bu kez Türkiye’nin sayılı iş insanlarından olan babası Fikret Öztürk de yalnız bırakmadı. Baba Öztürk hem Antalyaspor Kulübü Derneği’nin hem de Antalyaspor Vakfı’nın Başkanı oldu. Uyum namına bir sıkıntı da kalmamıştı. Artık ipler Öztürk ailesindeydi ve sorunsuz bir şekilde takımı yönetecekleri düşünülüyordu.

BORCU ÜSTLENDİLER
Oluşturulan yönetim bu konuda ciddi adımlar attı. Nasri ve Menez transferinden ders alan idareciler işini bu kez daha bir ciddiyetle yapıyordu. Nihayet Antalyaspor artık daha profesyonelce yönetilecek denildiği bir dönemde Öztürk ailesinin istifa haberi yayıldı. Beklenmeyen bir anda baba-oğul birlikte istifa ettiğini duyurdu. İlk istifasında basının karşısına geçen Ali Şafak Öztürk, bu kez yazılı bir açıklamayla görevi bıraktıklarını açıkladı. Maalesef yine istifa gerekçeleri öğrenilemedi. Baba-oğul bu konuda bir açıklama yapmadı. Ancak kulübün 750 milyon TL’ye yakın olan borcunu üstlendiklerini belirttiler. Haliyle bu, camiada büyük bir memnunluk yarattı.

Haberin Devamı

YİNE BAŞARACAK
Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı’nda ikinci başkan olan Antalyalı iş insanı Mustafa Yılmaz, mecburiyetten direksiyona geçti. Tarihler 19 Ocak 2021’i gösteriyordu. Yani yine bir devre arasıydı. Üstelik transfer tahtası da kapalıydı. Yılmaz gece gündüz demeden arayışa geçti. Çağrılar yaptı, camianın önde gelenleriyle toplantılar gerçekleştirdi. Ne yaptıysa nafile, kimse aday olmak için ortaya çıkmadı. Sonunda iş başa kaldı ve Mustafa Yılmaz Antalyaspor’un yeni başkanı oldu. Güçlü bir yönetim oluşturdu. Teknik heyet ve futbolcuların ödemelerini zamanında yaparak oluşabilecek kaygılara son verdiler. 4 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar çalkantılı bir dönem yaşayan Antalyaspor, her şeye rağmen Süper Lig’de kalmayı başarmıştır. Bu yıl yine başaracağından en küçük bir kuşkum yok. Kalan 2 haftada moral bozmak yerine takıma destek vermek en sağlıklı yol olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!