Antalya'nın zeytinyağlarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın zeytinyağlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 15:10

Antalya'nın zeytinyağlarına ödül

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'ya özgü Beylik, Tavşan Yüreği ve Memecik zeytininden soğuk sıkım elde edilen zeytinyağı, 9. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda 1 altın ev 2 gümüş madalya aldı.

Antik çağda zeytin ve zeytinyağında söz sahibi olan Antalya, uzun süredir ihmal ettiği zeytin ve zeytinyağını yeniden keşfediyor. Antalya'ya özgü Beylik, Tavşan Yüreği ve Memecik zeytininden soğuk sıkım elde edilen zeytinyağları, Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda 3 madalya aldı.

ÖDÜLÜ BEYLİK, TAVŞAN YÜREĞİ VE MEMECİK GETİRDİ

30 yıldır Gazipaşa'da zeytin sektörüyle uğraşan Büyükakça Zeytincilik sahibi Zafer Tan, Antalya'yı zeytinyağında marka haline getirmek için bir süredir çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Zafer Tan, Zeytindostu Derneği'nin düzenlediği yarışmada 1 altın, 2 de gümüş madalya kazandıklarını bildirirken, daha önce katıldıkları yarışmalardan da ödülle döndüklerini hatırlattı. Tan, bölgenin zeytin geçmişinin antik çağa uzanmasına rağmen, bir süredir zeytinciliğin ihmal edildiğini, potansiyeli dikkate alarak bölgeye has ürünler üzerinde zeytinyağı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

BORSA'DAN TEŞEKKÜR

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise Zafer Tan'ı başarısı nedeniyle kutlarken, bölgenin tarım ekonomisine sağladığı katkı nedeniyle teşekkür etti. Antalya'nın kendine has zeytin çeşitleriyle marka olabilecek bir şehir olduğunu ancak zeytinciliğin uzun süredir ihmal edildiğine dikkat çeken Ali Çandır, "Zafer Tan gibi girişimcilerin potansiyelimizi fark edip, bunu ulusal bir yarışmada ödül olarak tescillemeleri bizleri gururlandırıyor" dedi.

Tavşan Yüreği zeytinin coğrafi işaret alması için ATB olarak Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunduklarını anımsatan Ali Çandır, "Zafer Tan'ın aldığı ödül, ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi bizlere yeniden gösterdi" diye konuştu. Markalaşan ürünlerin katma değerinin yükseldiğine dikkat çeken Başkan Çandır, "Antalya bir çok üründe en'leri içende barındıran bir şehir. Zeytin ve zeytinyağında da marka olma yolunda ilerliyor" dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır ile Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Zafer Tan'a seramik kaftan sunarak teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!