ANTALYA'DA TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 24 TEPKİSİ

Güncelleme Tarihi:

ANTALYADA TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 24 TEPKİSİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2019 10:10

Antalya’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 24’lük zamma en büyük tepki tüketici derneklerinden geldi. Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Neşet Gündüz, “Katmerli zamma itiraz edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile toplu ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 24’lük zam, tüketici ve tüketici derneklerinin tepkisini çekti. Zam kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan tüketici dernekleri Büyükşehir Belediyesi’ne resmi talepte bulunacak.

VATANDAŞ SİZİ SORGULAR

15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeye göre tam bilet 3 lira 20 kuruş, indirimli 2 lira 70 kuruş, öğrenci ücretinin ise 1 lira 80 kuruş olacağını hatırlatan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanı avukat Abdullah Özçulcu, “Sosyal devleti savunup böyle bir zam yaparsanız vatandaş da sizi sorgular” dedi.

KARARI GÖZDEN GEÇİRİN

Özculcu, şöyle devam etti: “Akaryakıta, yedek parçaya gelen zam oranını gerekçe gösterip vatandaşın zorunlu gideri olan toplu ulaşıma bir anda yüzde 25 zam yapmanın hiçbir yönetim anlayışında yeri yok. Belediyenin zam gerekçeleri inandırıcı değil. Vatandaş toplu ulaşım aracı ile tatile gitmiyor, evine, işine gidiyor. Karar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gözden geçirilmeli.”

KATMERLİ ZAM DOĞRU DEĞİL

Haberin Devamı

“Zam kararına itiraz edeceğiz” diyen Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Neşet Gündüz, “Yapılan zam hakkaniyetli olmadı. Oranlar gerçekten aşırı. Tüketici mağdur edildi. 2-3 yıl zam yapmadık deyip bir anda yüzde 25’le katmerli zam yapmak doğru değil. Bayramda ulaşımı ücretsiz yapıyorsunuz sonra da böyle bir karar alıyorsunuz. Bu nasıl mantık anlam veremedik” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YÜKTEN KURTULDU

Zam kararına yönelik tepkilere Hürriyet aracılığı ile yanıt veren Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, şunları söyledi: “Belediye bazı giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Haciz konuları da gündemde. Ayrıca toplu ulaşımdan da zarar ediyordu. Yapılan zamla bu yükten kurtuldu. Şu da bir gerçek; alınan zam kararı ulaşım esnafına yansımıyor. Çünkü biz sabit ücretimizi almaya devam ediyoruz. Ayrıca sadece merkezde değil, ilçelerde de yeni düzenlemeler yapıldı. Alanya’da 2,25’ten 3 liraya çıkıldı. Kemer’de yüzde 35 zam yapıldı, 9 liradan 12 liraya çıkıldı. Korkuteli’nde 10 liradan, 12,5 liraya çıkıldı.”

Haberin Devamı

ESNAF ZORLANIYORDU

Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz, zam kararının gerekçelerini şöyle anlattı: ”Esnafımız bu fiyat politikası ile zarar ettiğini, evine ekmek götürmekte zorlandığını, hatta ana-babasından kalan taşınmazları satmak zorunda kaldıklarını dile getirmiştir. Bir yıldır tramvayda, iki yıldır da otobüslerde toplu taşıma ücretlerine zam yapılmamış olup, yukarıda belirttiğimiz koşullar nedeni ile toplu taşıma ücretlerinde zamlı tarife uygulamasına geçmiş bulunmaktayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!