Antalya’da tartışmaların odağındaki oda seçiminin galibi Özgür Bucaklı oldu

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da tartışmaların odağındaki oda seçiminin galibi Özgür Bucaklı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2024 18:56

Antalya’da tartışmaların odağındaki oda seçiminin galibi Özgür Bucaklı oldu

Haberin Devamı

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)-ANTALYA’da yönetim kurulu üyelerinin fikir ayrılığına düşmesiyle olağanüstü genel kurula giden Antalya Briketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası’nın yeni başkanı mevcut başkan Özgür Bucaklı oldu.

Antalya’da geçen yıl Şubat ayında yapılan genel kurulun ardından yönetim kurulu üyelerinin fikir ayrılığına düştüğü Antalya Briketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası olağanüstü genel kurula gitti. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda yapılan kurulda 3 aday yarıştı. Mevcut Başkan Özgür Bucaklı kırmızı listeden, Başkan Vekili ve başkan adayı Halil Efe Çevik mavi listeden, önceki dönem başkanı Mehmet Ümit ise beyaz listeden seçime girdi. Kurulda 900 üyeden 433’ü oy kullandı. Saat 15.00’da başlayan oy verme işlemleri 17.00’da sona erdi.

‘TARTIŞMALARDA OLMAYACAĞIZ’

Haberin Devamı

Seçim öncesi Divan Başkanlığı yapan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 3 başkan adayına da konuşma şansı tanırken, kimse kürsüye çıkmak istemedi. Bunun üzerine AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkan adayları arasında yaşanan tartışmaların içerisinde olmayacaklarını söyledi. Dere, “Arkadaşlarımız hep birlikte yola çıkarak bir ekip kurdular. Daha sonra ise kendi içlerinde bir ayrılığa düştüler. Odamız daha geçen yıl 28 Şubat’ta genel kurula gitmişti. Şimdi de olağanüstü genel kurula gitti. Odamız olağanüstü genel kurul ile ilgili yapılan yorumların dışındadır. Olağanüstü genel kurul kuralları bellidir. Şartlar sağlanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından 3 başkan adayını kürsüye davet eden Dere, başkan adaylarının arasına girerek ellerini yukarıya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

‘BUCAKLI’NIN İKİNCİ ZAFERİ’

Yapılan seçimin ardından resmi olmayan sonuçlara göre Özgür Bucaklı 222 oy, Halil Efe Çevik 174 oy, Mehmet Ümit ise 27 oy aldı. Bu sonuçla Özgür Bucaklı oda yönetiminde ikinci zaferini kazandı. Sonuçların ardından sevenlerinin omzuna alınan Bucaklı, gazetecilere açıklama yapmayacağını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!