Antalya'da cinayet davası

Güncelleme Tarihi:

Antalyada cinayet davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 20:02

- Antalya'da alacak yüzünden tartıştığı ağabeyini pompalı tüfekle öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da kooperatif anlaşmazlığı iddiasıyla öz ağabeyini pompalı tüfekle öldüren sanık Hasan Aytekin'in yargılanmasına başlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Hasan Aytekin, müşteki Ahmet Yoldaş Aytekin, Gülşen Aytekin, Cem Aytekin, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık Aytekin duruşmada, ağabeyi Mehmet Aytekin ile arasının kooperatif anlaşmazlığından dolayı açık olduğunu söyledi. Maktul Aytekin ile kooperatif işi yaptıklarını ve zamanla işlerinin bozulmaya başladığını anlatan sanık, birçok yere borçlandığını, bu nedenle bütün mal varlığını satışa çıkardığını öne sürdü.

Maktul Aytekin ve yeğenleri Cem ile Ahmet Aytekin'in de kurulan kooperatif yönetiminde yer aldığını anlatarak, "Birlikte kurduğumuz kooperatiften kendi zimmetlerine para geçirdiklerini öğrendim. Bütün borç da bana kaldı. Olay günü sadece konuşmaya gittim ama bana 'zürriyetsiz gelme' diye hakaret edince aracımda bulunan tüfeği alarak korkutma amacıyla ateş ettim" dedi.

Haberin Devamı

Amacının ağabeyini öldürmek olmadığını söyleyen sanık Aytekin, tüfeğinin otomatik olduğunu ve 8 kez ateş etmiş olabileceğini belirtti.

Duruşmada söz alan müşteki Ahmet Aytekin, babası ve amcası sanık Aytekin arasında kurulan kooperatif nedeniyle mali anlaşmazlık olduğunu söyledi.

Öncelikle Aytekin Evler adıyla kooperatif kurduklarını söyleyen müşteki Aytekin, "Babam kooperatifte başkandı. Bu kooperatife talep çok olunca ikinci Aytekin Evler Kooperatifini kurduk. Daha sonra bu kooperatif sıkıntıya girdi ve sorunlar yaşanmaya başladı" diye konuştu.

Duruşma eksik delillerin toplanması için ertelendi.

- Olay

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 28 Aralık 2015 tarihinde sanık Hasan Aytekin, alacak anlaşmazlığı nedeniyle ağabeyi Mehmet Aytekin'e pompalı tüfekle ateş ederek öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!