Antalya türküleri enstrümantal oldu

Güncelleme Tarihi:

Antalya türküleri enstrümantal oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 11:05

Antalya türküleri enstrümantal oldu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, 4 Antalya türküsünü sanatçı dostlarının katkısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarıyla birlikte enstrümantal hale getirdi.
Kaş'a bağlı Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde görevli müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, yeni bir projeye imza attı. Emre Dayıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Vakfı tarafından 2017 yılında Antalya'nın marka değerini yükseltecek kültür sanat projelerini desteklemek amacıyla verilen Proje Destek ve Teşvik Ödülleri'nde ilk sırada seçilen Antalya'nın Tınıları Projesi'ni yaşama geçirmeye başladı. 8 aylık bir ön hazırlığın ardından 4 Antalya türküsü Ankara'da süren 2 haftalık çalışmayla enstrümantal hale getirildi.
Projede Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçıları Menevşe Aydoğan, Tangör Ertaş, viyola sanatçısı Murat Çangal, viyolonsel sanatçısı İbrahim Özdoğan ve kontrbas sanatçısı Hacer Özlü yer aldı. Antalya türküsü olan Boğaz Havası'nda Emre Dayıoğlu üç telliyle, Testi Doldurdum Çaydan türküsünde TRT sanatçısı Uğur Önür kabak kemaneyle, Osman Efem türküsünde müzik öğretmeni Deniz Yıldız dilsiz kaval ile Meşelidir Engin Dağlar türküsünde TRT sanatçısı Ferhat Erdem sipsiyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na eşlik etti. Türkülerin çok sesli düzenlemesini müzik öğretmeni Deniz Yıldız yaptı.
Emre Dayıoğlu, "4 Antalya türküsünü çok sesli olarak düzenlenerek kontrbas, viyola, viyolonsel ve kemanlar  eşliğinde; sipsi, üç telli, kabak kemane ve dilsiz kaval çalgıları ile seslendirdik. Antalya'nın yerelden evrensele uzanan halk müziği kültürünü çok sesli hale getirerek ulusaldan uluslararası boyuta taşımak, Antalya'nın kültür ve sanatta marka olmasına katkı sağlamaya çalıştık. Antalya'nın Evrensel Tınıları Projesi ile Antalya'nın sevilen türkülerini çok sesli bir orkestra düzenlemesi ve halk çalgıları ile kayıt altına almış olduk. Antalya türkülerini batılı kulaklara ve genç kuşaklara dinlenir hale getirdik. Kaval, sipsi, kabak kemane ve üç tellinin tanınırlığını artırdık. Projenin kayıtları sosyal medyada yayınlanmaya başladı. En büyük amacım ilerleyen süreçte ekonomik destek bulabilirsem Antalya türkülerinin sayısını 10'un üstüne çıkararak bir müzik albümü olarak yayınlanmasını istiyorum. Ayrıca bu 4 türkülük enstrümantalin uluslararası fuarlarda Antalya'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu türküler enstrümantal olarak AVM'lerde, toplu taşıma araçlarında, plajlarda, büyük otellerde, okullarda, teneffüslerde çalınabilir. Yabancı turistlerin de büyük bir zevkle dinleyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!