Güncelleme Tarihi:
ANTALYA Arkeoloji Müzesi, otuz bin metrekare bir alana kurulu on dört sergi salonu ve açık hava galerileri ve bahar ayında mor salkımları olan, tavus kuşlarının salına salına gezindiği muhteşem bir bahçeden oluşuyor. Ben, çoğu zaman sadece bahçesine kahve içmeye giden bir Antalya’lıyım. Oldukça iyi hizmet veren bir kafesi var ve özellikle de bahar ayında mor salkımlar altında oturup keyif yapmak ve bahçedeki eserleri izlemek için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek olmayan bir yer. Ayrıca bahçede banklarda oturup meşhur Konyaaltı Sahili’ni izleyerek kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Şanslıysanız, varyanttan kalkış yapan yamaç paraşütlerini de izleyebilirsiniz.
100. YILIMIZ KUTLU OLSUN
Bu yıl, müzemizin 100. yılını kutluyoruz. Haberiniz var mı? Köşemde daha önce yazmıştım ama tekrar etmekten sakınmayacağım güzellikte bir hadise olduğu için daha bir kaç kez yazarım gibi geliyor. Bir dizi etkinlik yapılıyor bu 100. yıla özel olarak. Neler mi var?
Sizler için, müzemizin müdürü Mustafa Demirel’den bilgiler aldım elbette.
* Antalya Müzesi 100. yıl kitabı yapılıyor.
* Hatıra ormanı ağaç dikimi yapıldı ki bende bulundum, Duacı’da, 100 fidanımızı toprakla buluşturduk.
* 100. yıl sempozyumu
* 100. yıl anı pulu
* 100. yıl konferansları
* 100. yıla özel müze logosu
* 100. yıl çocuk etkinlikleri
* 100. yıl konserleri
* 100. yıl hediye kitleri gibi daha sayamadığım bir çok aktivite ve etkinlik var.
Ama biri var ki; bence kesinlikle edinilmesi gereken bir şey, o da; 100. yıl hatıra parası, dans eden kadın heykelinin görselinin olduğu bir para basıldı ve şu an darphanede satışta, yakın zamanda müzemizde satışta olacak.
Mutlaka görün, gezin, yaşayın diyeceğim bir yeri çok basit hatları ile anlatmaya çalıştım.
İçinde bulunduğumuz yılın önemini tekrar etmek istiyorum.
Antalya Arkeoloji Müzesi 100 yaşında!