Antalya Müzesi'nde gece ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Antalya Müzesinde gece ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 15:44

Antalya Müzesi'nde gece ziyareti

Haberin Devamı



Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Müzesi, 'Avrupa Müzeler Gecesi' için dün 19.00 olan kapanış saatini 23.00'e erteledi. Gün içinde 2 bin 376 kişinin ziyaret ettiği müze, ücretsiz olarak kapılarını yeniden açtığı 4 saatte 1389 kişi tarafından ziyaret edildi.

Heykelcilik tarihinin en büyük isimlerinden Lysippos'un 'Yorgun Herakles' isimli eserin Roma dönemi kopyasının sergilendiği Antalya Müzesi'nde, 18 Mayıs Dünya Müzecilik Günü ve Avrupa Müzeler Gecesi kutlandı. Kutlamalar, Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasına emek veren, çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Antalya ve Side müzelerinin kurulmasını sağlayan Türkiye'nin ilk kadın arkeologu Prof. Dr. Jale İnan adına fotoğraf sergisi açılışıyla başladı.

Prof. Dr. Nevzat Çevik'in 'Müzeler ve Kültürel Peyzaj' başlıklı panelinin kutlamalar, klasik müzik dinletisiyle devam etti. Antalya Müzesi, Müzeler Gecesi dolayısıyla kapanış saati olan 19.00'da kapılarını tekrar ziyaretçilere açtı.

Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM'un himayesinde Avrupa'da 12'ncisi, Türkiye'de 11'incisi gerçekleştirilen Avrupa Müzeler Gecesi için Antalya Müzesi, saat 23.00'a kadar ücretsiz gezildi. Gün içinde 2 bin 376 kişinin ziyaret ettiği Antalya Müzesi'ne gece gelen ziyaretçi sayısı 1389 oldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!