ANTALYA KAŞ’I GÖZÜ OLAN BİR KENTTİR

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA KAŞ’I GÖZÜ  OLAN BİR KENTTİR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 10:56

Nasıl hayal edersiniz bilmem ama Kaş’ın Çukurbağ köyünde eski bir ilkokul nasıl güzel bir akademi olmuş gidin görün derim. Ben bir kaç yıl önce o okulda okumuş dostlarımla gittim gördüm. 2’de

Haberin Devamı

Antalya’da güzel şeyler oluyor. Antalya, Kaş’ı gözü olan bir kenttir. Kaş ve bu kaşın gözü de Çukurbağ Yarımadası diye bir benzetme yapsam sanırım yerinde olur. Bizim tabir ile, ‘tam Kaş’a sallandığınızda’ gördüğünüz manzara karşısında büyülenirsiniz. Arabayı ben kullanıyorsam her defasında yola dikkatimi vermekte zorlanırım Kaş girişinde. Allah’ın özenerek yarattığı eşsiz bir yer, Kaş. Gerçi, benim için Antalya’nın her bir köşesi hatta yurdumun bir çok köşesi öyle. 
Minik bir tatil olsun,  deniz olsun ama içi görünsün, mavide kaçamaklar yapalım, nefes alalım hem de temizinden, mavisinden, yeşilinden diyorsanız, konum bildiriyorum; KAŞ!

Öyle ki; ‘Düşler Akademisi’ olan bir destinasyon. Düşleyin olsun türünden, düşlemişler olmuş, hem de gerçeğinden... Nasıl hayal edersiniz bilmem ama Kaş’ın Çukurbağ köyünde eski bir ilkokul nasıl güzel bir akademi olmuş gidin görün derim. Ben bir kaç yıl önce o okulda okumuş dostlarımla gittim gördüm. Hani tam tabir ile, ‘ağzım beş karış açık kaldı’!  Engelli ve toplumda dışlanmış bireylerin, sanat ve sporla entegrasyonunu sağlamak için tasarlanmış çok özel bir mekân. Bu son cümleyi, Düşler Akademisi’nin sayfasından aldım. Pardon, entegrasyon ne ki; hayatı, kaldıraç gibi kaldırdıkları bir gerçek bu insanların. Gönüllük nedir? Nasıl bir fayda sağlar? sorularının yanıtlarını net olarak alacağınız, dahası ruhunuzda hissedeceğiniz yer.  
Konum bildiriyorum; Düşler Akademisi!

MÜJDE
Müjde vermek, müjde almak güzeldir. Aslında basında yer almış belki bi ihtimal dikkatten kaçmıştır diye müjdelemek istedim. Kaş’a, Sualtı Sanat Parkı açılıyor. Asın bayrakları denilecek türden bir haber. Dört yıl önce başlayan güzel mücadele, güzel insanların mücadelesi nihayet sonuç verdi. Bilim danışmanı Prof.Dr. Havva İşkan Işık, sanat danışmanı Tufan Dağıstanlı olan Kaş Sualtı Sanat Parkı, zaten varlıklı olan Kaş’ı daha da varlıklı yapacak bir proje. Likya’nın yitik mirasını göstermek adına yapılmış eserler mevcut. Ve bu eserler Kaş limanında sergilenerek sonra asıl mekânları olan Akdeniz ile buluşacaklar. Ve dünyanın dört bir yanından dalış severlere ve sanat severlere hizmet vermeye başlayacak. Böylesi bir deneyimi kim yaşamak istemez(?) 

Bu proje, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Deniz Ticaret Odası iş birliği ile hayata geçiyor. Zaten, deniz altı müthiş bir dalış noktası olan bölgede artı bir değer, deniz sanat ile buluşuyor. Likya medeniyetine ait, yirmi Pegasus atı, yirmi sütun, Poseidon, Chimera, Nereid heykelleri ile altı yüz amfora su altı sanat parkında sergilenecek. Kaçırılan eserlerimize her platformda dikkat çekiyoruz, bu anlamda oluşan kültür ve tarih bilincine büyük bir olumlu katkı koyacak olan bu park dalış sevenlere inanılmaz bir deneyim yaşatacak. Dalmayan varsa bile bu park için dalacaktır. Dalmalı da...

Haberin Devamı

Butik lezzetler ve butik işletmeleri, yamaçlarda evleri, begonvilleri, Limanağzı denizi... Bir cennet Kaş. Yarımadanın sol yanı ayrı mevsim sağ yanı ayrı mevsimdir. Ama her türlü güzeldirler. Sonra az ilerleyip dünyaca ünlü Kaputaş Plajını görüp Patara’ya dalmak... Kalkan’da güneşi batırmak paha biçilmez. Ünü, kapladığı alandan fazla olan Kaş, 2021 yazında, sonbaharında rotanızda olsun derim. 

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!