Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yürütülen 'ATSO Gıda Kümesi' Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen SİAL Gıda Fuarı'na katıldı.
ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan'ın liderlik ettiği ATSO Gıda Kümesi heyeti, SİAL Gıda Fuarı'nda yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları arıyor. ATSO Başkanı Davut Çetin, şekerli gıdalar, kuruyemiş, baharat, süt ve süt ürünleri, hindi, işlenmiş et, bakliyat, şeker, mantar, meyve suyu, gıda soğutma sistemleri ve frigorifik soğutma alanında faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındıran ATSO Gıda Kümesi'nin Paris'te gıda fuarına katıldığını kaydetti.
FUARDA ATSO GIDA KÜMESİ STANDI AÇILDI
ATSO Gıda Kümesi'nin Antalya firmalarının ihracat potansiyelini geliştirmek adına önemli imkânlar sunduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, "ATSO Gıda Kümesi'nde yer alan 9 firmamız 54 metrekarelik bir stantla katılım sağlıyor. Fuarın, firmalarımızı yeni pazarlara açılmak, yurtdışı pazarları, rakip ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sunacağını düşünüyorum" dedi.
HEDEF YENİ PAZARLAR
UR-GE projelerinin ihracatta büyümeyi desteklediğini kaydeden Başkan Davut Çetin, gıda kümesinin projenin başladığı Mayıs 2014'den bu yana yapılan beşinci yurtdışı pazarlama programında yer aldığını söyledi. SİAL Paris Gıda Fuarı'nın, gıda sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu anlatan Çetin, "Bu fuarı, yaklaşık 105 ülkeden 7000 katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor. Firmalarımız 2015'den bu yana sektörün en önemli fuarlarına katılıp, dünya gıda pazarındaki gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.
ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa-Paris ziyaretine, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan'ın liderlik ettiğini belirten Başkan Davut Çetin, ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa'dan sonra, farkı coğrafyalardaki pazar bulma faaliyetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI