Alanya'da FETÖ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Alanyada FETÖ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 09:57

Alanya'da FETÖ operasyonu

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 3 avukat adliyeye sevk edildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şüpheli 3 avukat, diş hekimi ve imam hakkında gözaltı kararı verildi. Harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen cuma sabah operasyon düzenledi. Örgütle bağlantılı olduğu ve şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilen diş hekimi Serranur S. ile avukat Adem A., örgütün faaliyetlerinde bulundukları ve finans sağladıkları iddiasıyla da avukat Bahriye T., avukat İsmail Y. ve imam Yahya K. gözaltına alınarak polis merkezine getirildi. Şüphelilerin ofislerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda ise dijital verilere el konuldu.

Emniyette işlemleri tamamlanan Adem A., Bahriye T. ve İsmail Y. dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Adem A. tutuklanırken, Bahriye T. ve İsmail Y. adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer 2 şüpheli Serranur S. ve Yahya K.'nin ise işlemleri sürüyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!