Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - AKSU'da kasaplar ve restoran işletmelerine yönelik gıda toplantısı gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Şahin ve ilgili birimlerin yöneticileri katıldı. 'Yediğine içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket' sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Süleyman Erdoğan, özellikle hijyen konusuna değindi. İşletme sahiplerine çalışanlarına hijyen eğitimi aldırmaları uyarısında bulunan Kaymakam Erdoğan, hijyen eğitimi almamış personellere cezai işlem uygulanacağını söyledi.
Ramazan ayının sonlarından itibaren denetim yaptıracaklarını da vurgulayan Kaymakam Erdoğan, "İşletmelerinizi tepeden tırnağa gözden geçirin. Temizlik çok önemli. Derdimiz iş yerlerinizi kapatmak değil ama sizin de kurallara uymanızı istiyorum. Yemeklerin sunumları konusunda da sıkıntı var. Köy mantığıyla sunum yapmayın. Sunumları daha güzel yapın, israftan da kaçının. Müşterilerinizin yiyebileceği kadar ürünü servis yapın, emek ve kaynak israfı yapmayın. Devir, ince hesap yapma devri" dedi.
MARKA DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de mesleğimize sahip çıkalım mesajı verdi. Başkan Şahin, "Aksu köftesi, piyazı marka oldu. Mesleğimize sahip çıkmalıyız, yoksa elimizdeki değeri kaybederiz. Bu toplantının amacı Aksu'nun geleceğini garantiye almak, marka değerimize sahip çıkmak. Halka sunduğumuz köftenin içinde ne olduğu çok önemli, besinlere dikkat etmeliyiz. Amacımız sizlere ceza kesmek değil, gelen vatandaşın gönül rahatlığıyla köfte yemesi. Bunlara dikkat etmezsek kazanmış olduğumuz değeri kaybederiz" diye konuştu.
CEZALAR CEP YAKACAK
Toplantıyı düzenleyen İlçe Tarım Müdürü Cevdet Metin, hijyene uyulmaması halinde bin 544 liradan başlayarak, 15 bin 466 liraya kadar cezai işlem uygulandığını ifade etti. Metin, "Sizleri eğitip, belirli bir hizmet kalitesi yakalamak istiyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI