AKRA CAZ FESTİVALİ

Güncelleme Tarihi:

AKRA CAZ FESTİVALİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 10:09

Müzik nasıl iyileştirici ve kültürleri kaynaştırıcı bir etkiye sahip. Akra Caz Festivali açılışında yine bir kez daha şahit olduk.

Haberin Devamı

İlk geceye Igor Butman, Moskova Caz Orkestrası ile imzasını attı. Gecede, ses sanatçısı Fantine ise bir kadının sahneye ne kadar yakıştığına iyi bir örnek oldu. 
Gecenin sunucusu Yekta Kopan’ın deyimiyle; Akra Caz’ın gediklisi, Igor Butman, Türkçe ve Rusça verdiği mesajları ile müziğin evrensel ve birleştirici etkisini gösterdi. 

BARIŞ KÖPRÜSÜ, MÜZİK
Sınırları yok eden ve insanlığın barış köprüsü gerçekten de sanat. Dördüncüsü düzenlenen Akra Caz Festivali için öncelikle organizasyon dehası Kadir Dursun’a büyük teşekkür ediyorum. Antalya, bu adama gerçekten çok şey borçlu.
Sonra, bu organizasyona adını veren, ev sahipliği yapan ve başından bu yana inanan Haydar Barut ailesine büyük minnet duyuyorum ve bunu sizlerle de paylaşmak boynumun borcu. Bu kent için iyi her ne yapılıyor ise; çok çok anlatmalıyız ki yenileri olsun.
Hepimizin yüreğine bir kor düştü geçen yıl, kor dediysem, bir benzetme değildi gerçek bir kor; Manavgat yangını. Ve 2021 yılında yapılan festivalin tüm geliri Manavgat’ta yanan yerlere ağaç dikimi için harcandı ve açılışta bu orman için tüm katılımcılara teşekkür edildi. 
Buyrun, hem sanat hem sosyal fayda böyle oluyor. Bence dünyaya örnek olmalı bu. Antalya’da, ödülü kime neye hangi organizasyona verelim diye düşünenler olursa; tek önerim olur, o da Akra Caz Festivali! Kente değer katan, kentin ve ülkenin tanıtımını yapan, sosyal faydayı gözeten dahası barış köprüsü olan tek organizasyon!
Dünyaca ünlü Imany, Kokoroko, China Moses, Antonio Lizana Ensemble, Akra Genç Caz, Mark Eliyahu ve elbette medar-ı iftiharımız Fazıl Say son iki gün vereceği konser ile festivale güzel bir nokta koyacak. Antalya’da falezlerin üzerinde, yaz akşamları bir başka oluyor dedirten bu organizasyon için kulak kabartın ve bu sene kaçırdıysanız, seneye mutlaka takip edin derim. 

Haberin Devamı

YEGANE ARAÇ, KÜLTÜR VE SANAT!
Antalya’da, kaliteli ve öznel organizasyonlar mümkün olduğunca desteklenmeli ve arttırılmalı. On iki aya yayılmalı, bir kentin yaşaması, dahası sürdürülebilir olabilmesinin yegane aracı kültür ve sanattır!
Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!