AKDENİZ’İN ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİRLERİ

Güncelleme Tarihi:

AKDENİZ’İN ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİRLERİ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 10:26

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Türkiye’nin öğrenci şehirlerini ortaya koyan öğrenim istatistiklerinde Batı Akdeniz illeri Antalya, Isparta ve Burdur ilk sıralarda yer aldı.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu’nun (YÖK) 2017–2018 yılında öğrenim gören öğrenci sayılarına ilişkin istatistiklerine göre, Türkiye’de en çok üniversite öğrencisinin yaşadığı iller arasında Batı Akdeniz öne çıktı. Ülke genelinde yaşayan yaklaşık 4 milyon üniversite öğrencisinin illere göre dağılımının yapıldığı listede Antalya ve Isparta sayısal olarak, Isparta ve Burdur ise nüfusa oranla en çok öğrencinin yaşadığı iller arasında yer aldı.

ANTALYA VE ISPARTA İLK 10’DA
YÖK’ün hazırladığı verilere göre ilk sıralarda İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Kocaeli’nin olduğu öğrenci sayıları listesinde, Antalya 82 bin öğrenciyle 6’ncı, Isparta 81 bin öğrenciyle 7’nci sırada bulunuyor. Burdur’da ise 30 bin 483 öğrenci yaşıyor.

NÜFUSA ORANLA ISPARTA 2’NCİ
Türkiye’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin il nüfusuna oranını gösteren istatistiklere göre ise Isparta ve Burdur’un rakamları dikkat çekti. Nüfusunun yüzde 18.68’ini öğrencilerin oluşturduğu Isparta, yüzde 20.07 ile birinci olan Karabük’ten sonra ikinci sırada yer alıyor. Burdur da yüzde 11.51 ile 5’inci sırada yer alırken, Antalya’nın öğrenci yüzdesinin 3.47 olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

‘ULUSLARARASI BAŞARILARIN FARKI’
Akdeniz Üniversitesi() Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya’nın bir öğrenci şehrine dönüşmesinde üniversitenin eğitim kalitesi ve öğrenci odaklı yaklaşımının yanında kentin bir turizm şehri olarak güzelliğinin de etkili olduğunu söyledi. Ünal, öğrencilerin tercihinde etkili olan unsurları şöyle sıraladı: “Akdeniz Üniversitesi fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında eğitim ve bilimsel araştırmalarla uluslararası düzeyde üstün başarılara imza atarak dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Kampüs, barınma, ulaşım ve sosyal imkânları ile öğrencilerimize rahat ve kaliteli bir öğrenim hayatı sunan üniversitemiz öğrencilerin tercihlerinin başında geliyor.”

BİREYSEL KARİYER GELİŞİMİ PROGRAMI
Burdurluların öğrencilere kendi çocukları gibi sıcak yaklaşımlarıyla oluşan dayanışmanın kentte okumayı ayrıcalık haline getirdiğini belirten Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Konaklamada sıkıntı yaşanmaması ve Burdur’un güvenli bir şehir olması, öğrenciler kadar aileleri için de önemli. Çift ana dal ve yan dal gibi imkanlar sunan MAKÜ’de, bu yıl bireysel kariyer gelişimi için başlattığımız bir yenilikle her öğrenci için özel program yapılacak. MAKÜ Kariyer Merkezi’nde randevu sistemi ve toplantılarla öğrencilerin kariyer planlarını şekillendirmelerine yardımcı olacağız. Burdur’u öğrenci şehri yapma hayalimizin son yıllarda yaşanan artışla gerçekleşmeye başladığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!