ADIM ADIM KAOSA

Güncelleme Tarihi:

ADIM ADIM KAOSA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 09:24

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda HES kodu uygulamasına geçiş için tanıdığı süre bugün doluyor. Ancak kentteki 730 bine yakın Antalyakart sahibinin HES kodu eşleştirmesini henüz yapmaması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında getirdiği ulaşım kartlarına HES kodu eşleştirmesi için verdiği süre bugün sona eriyor. Karantinada bulunması gereken vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla uygulamaya alınan otobüs, minibüs, Antray ve nostaljik tramvayda HES Kodu sistemi, geçiş süresinin dolmasıyla birlikte zorunlu hale geliyor. Kartlarına HES tanımlaması yapmayan vatandaşlar, toplu taşıma hizmetlerinden faydalanamayacak. HES ile eşleştirilmiş kartları sadece kart sahibi kullanabilecek ve ikinci okutma işlemine izin verilmeyecek.

ENTEGRE OLMAYANLAR KAPATILACAK
Tüm toplu ulaşım araçlarına biniş sırasında HES kodu sorgulama işlemlerinin başladığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, HES Kodu ve Antalyakart eşleştirmesi için kayıt işlemini bugüne kadar 173 bin kişinin gerçekleştirdiği bildirildi. Halen kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan 730 bine yakın toplu ulaşım kullancısının olduğunu söyleyen Tonguç, vatandaşların bu işlemi bugün tamamlamalarını istedi. Tongüç, şöyle çağrı yaptı: “Antalya’daki tüm toplu taşıma kullanıcılarının sisteme girip kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Kayıt için verdiğimiz süre dolduğunda HES kodu entegre edilmemiş kartlar kapanacak.”

Haberin Devamı

BAKANLIK VERİLERİ SİSTEMDE
Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan HES kodu uygulaması Antalyakart’a ve Antalya’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan temassız kredi kartlarına entegre edildi. Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19’a ilişkin verilerinin aktarıldığı sistemde kartlara HES kodu tanımlaması yapılıyor ve böylece HES sorgusu ile toplu taşıma araçlarına binilmesi sağlanıyor. Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların ulaşım kartları izolasyon süresi boyunca askıya alınıyor. İzolasyonda olması gerektiği halde şehir içi toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilen kişiler hakkında ise idari işlem uygulanıyor.

DURAKTA KALMAYIN
ANTALYA Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bilişim Sistemleri Müdürü Murat Altıntaş da Antalyakart’ın 8 milyon civarında kullanıcısı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kullanıcıların mevcut durumlarını incelediğimizde son 6 ayda sistemimizde kullanılmış 900 bin civarında kart olduğunu tespit ettik. Bu 900 bin aktif kullanıcının, kartlarını sisteme girip tanımlamalarını bekliyoruz. Son bir haftadır otobüse binenlerin yaklaşık 3’te birinin HES kaydı var. Bu durumda sistemi aktif hale getirdiğimiz anda yolcuların 3’te ikisi durakta kalır. Bu nedenle kayıt yapmayan kullanıcıların vakit kaybetmeden sisteme girip kayıt yapmaları çok önemli.”

Haberin Devamı

SİSTEME KAYIT NASIL YAPILIR?
HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodu, T.C kimlik numarası ve Antalyakart numarası ya da toplu taşımada kullanılan temassız kredi kartı numaraları doldurularak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!