Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Bilim Üniversitesi (ABÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalyalı iş adamlarını kabul etti.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, BAKSIFED Başkanı Ali Eroğlu, Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy, Antalya Tarım Kurucusu Savaş Titiz, iş adamı Mustafa Sözen, (ABÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'le bir araya geldi. ABÜ Senato Odası'nda gerçekleştirilen görüşmede, Antalya'ya ve Türkiye'ye değer katacağı düşünülen projeler konuşuldu.
OSB Başkanı Ali Bahar, Prof. Dr. İsmail Yüksek'in alışılagelmiş rektörlerden farklı olarak iş dünyasının ve sektörlerin ihtiyaçlarını bilen bir kişi olduğunu söyledi. İş adamları olarak Ar-Ge'yi bilen inovasyonu oluşturabilecek bir sisteme ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ali Bahar, "OSB ve üniversite arasındaki duvarı yıkarak üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım atacağız. Bilgi ve işbirliği içinde Antalya'ya değer katmak için çalışacağız. Kuracağımız Teknoloji Geliştirme Bölgesi için üniversiteden alacağımız destek ile büyük işler başarabiliriz" dedi.
ORTAK DİL, ORTAK PROJE VE ORTAK HEDEF
Prof. Dr. İsmail Yüksek ise "Bu toplantı ve yapacağımız ortak iş geliştirme projeleri ile üniversitenin vereceği tüm destekleri sonuna kadar karşılamaya hazırız. OSB'de kuracağımız Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile buradan yetiştirdiğimiz ve sektörün gereklerini iyi bilen araştırmacılarımızı ve öğrencilerimizi ülke üretimine entegre edeceğiz. Bu projeler sayesinde yetiştirdiğimiz tüm yetenekli isimlerin ülkemizde kalmasını sağlayarak, beyin göçünü tersine çevirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
ENDÜSTRİ 4.0 PROJE FİKİRLERİ
Öte yandan üniversitenin Elektrik- Elektronik Mühendisi ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri Aissa Houdjedj ve Yacine Marouf, işadamlarına projelerini anlattı. Öğrencilerin projeleri hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ali Cem Başarır, "Öğrencilerimizin inovasyonel projeleri işadamlarının desteği ile buluşturulduğu takdirde önemli ekonomik katma değer üretilebilecektir. Endüstri 4.0 teknolojilerinin genç araştırmacılar ve öğrenciler sayesinde çok daha düşük maliyetler ile sanayicilerimizin kullanımına sunulabilecek" dedi. Yrd. Doç. Dr. Başarır, inovasyon ve girişimcilik kültüründe yol alındığını ancak yatırımcı kültürünü de buna paralel olarak doğru iş modelleriyle geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI