68 yıllık geçmişinde eşit oy alarak bir ilk yaşayan dernekte seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

68 yıllık geçmişinde eşit oy alarak bir ilk yaşayan dernekte seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2024 14:19

68 yıllık geçmişinde eşit oy alarak bir ilk yaşayan dernekte seçim heyecanı

Haberin Devamı

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’nın 68 yıllık Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği seçimi tarihinde ilk defa iki başkan adayının da aynı oy alması nedeniyle ilk yaşanmıştı. Dernek yönetimi ay sonunda yeniden olağan seçimle sandık başına gidiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde 1956 yılında komisyoncuların kurduğu Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği'nde, yönetimin 3 yıllık süresinin dolmasının ardından geçen mayıs ayında olağan genel kurula gidildi. Mevcut başkan Hasan Ali Yılmaz ile önceki dönem başkanı Nevzat Akcan aday oldu. İki adaylı seçimde, derneğin 68 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. 135 üye sandık başına gelerek kapalı zarfla oy kullandı. Sayılan oylarda iki başkana da 67'şer oy çıktı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz oyu kullanan ve isminin açıklanmasını istemeyen üye, iki başkanın da çok samimi arkadaşı olduğunu, ikisini de kırmamak için isimlerine mühür bastığını söyledi.

Haberin Devamı

SEÇİM CUMARTESİ GÜNÜ

Kazananın olmadığı seçim sonrası dernek yönetimi yeni seçim takvimini açıkladı. 31 Ağustos Cumartesi günü dernek üyeleri yeniden sandık başına giderek oy kullanacak. İki başkanın yeniden aday olduğu seçim takviminde 135 üye yine kapalı şekilde oy kullanacak. Mevcut başkan Hasan Ali Yılmaz, demokratik ve kırıp dökmeden seçimin tamamlanmasını temenni ettiğini söyledi. Yılmaz, “Tarihimizde ilk defa iki adaylı seçimde berabere kalındı. Seçim 3 ay sonrasına yani ağustos ayının sonuna ertelendi. Amacımız elbette kırıp dökmeden, kimseyi üzmeden seçimin sona ermesidir. Bugüne kadar toptancı hal esnafımız için elimizden geleni yaptık. Bugünden sonra da seçimi kazansak da kaybetsek de desteğimiz her zaman devam edecek" diye konuştu.

Yılmaz’ın karşısındaki başkan adayı Nevzat Akcan da demokratik şekilde, bayram havasında ilk seçimin sonlandığını ikinci seçimin de benzer şekilde gülerek ve yine bayram havasında geçeceğine inandığını söyledi. Akcan, “Seçimler olağan süreçlerdir. Önemli olan burada esnafımız için elini taşın altına koyanların yönetime gelmesi. Amacımız esnafımızın sorunlarını en kısa sürede çözmek, birlik ve beraberliktir. Her iki taraf için de hayırlısı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!