51 ceza infaz kurumunun ürünleri Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

51 ceza infaz kurumunun ürünleri Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 16:21

51 ceza infaz kurumunun ürünleri Antalya'da

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin 51 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklarının hazırladığı ürünler, 5'inci Ürün ve El Sanatları Fuarı'yla yarın Antalya'da vatandaşla buluşacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Antalya'da ilk kez 2013 yılında düzenlenen İşyurtları Fuarı, yarın Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Fuar öncesi stantları gezen Başsavcı Ramazan Solmaz, fuar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Solmaz, fuarda 51 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklu tarafından üretilen dokuma, tekstil, deri ürünleri, gümüş, bakır işlemesi, süs eşyalarının yanı sıra et ve süt ürünleri ile tarım ürünleri sergileneceğini belirtti. Serginin bir hafta açık kalacağını aktaran Solmaz, geçen yılki fuarı 162 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. 250 personelin fuar bolunca çalışacağını dile getiren Solmaz, “Hükümlüler cezaevinde sadece yatmıyor, aynı zamanda üretiyor. Buradaki gıdaların hepsi denetimden geçiyor. Ürünler yüzde 10 karla vatandaşla buluşuyor" dedi.

FAYDA SAĞLIYORLAR

Bu büyüklükteki bir organizasyonun dünyada örneği bulunmadığını kaydeden Solmaz, “Bu fuar, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmalarının bir yansımasıdır. Bu çalışmalar sayesinde hükümlü ve tutuklularımız kapalı kapılar ardında zamanını, enerjisini boşa harcamaktansa üreterek kendine ve topluma yararlı oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!