15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 23:40

15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da ,15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu.

Batı Çevre Yolu kenarında oluşturulan 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanı öncesi tören düzenlendi. Törene, Vali Münir Karaloğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz , Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza  Sümer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu'nun yakınlarının da katıldığı törende ilk fidan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir adına dikildi. Dört bölümden oluşan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'ndaki her bir bölümü Tek Devlet, Tek Bayrak,  Tek Vatan ve Tek Millet adı verildi.  Ardından 250 şehit için birer fidan dikildi, can suyu verildi.

Vali Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi. Münir Karaloğlu,"15 Temmuz'da şehitlerimizin yaptığı fedakarlığı, gazilerin ortaya koyduğu kahramanlığı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ama bunun yanında milletin milli bütçesiyle alınan milli silahı, millete çeviren satılmış ruhları, hainleri FETÖ'yü, TSK içine sızmış çete mensuplarını da unutmamamız lazım. Eğer unutursak, emin olun bu hainler yine bir yerlerden ortaya çıkar ve benzer şeyleri yaşama durumunda kalabiliriz" dedi.

15 Temmuz gecesi bütün Antalyalıları Cumhuriyet Meydanı'na çağıran Vali Karaloğlu, geçen yıl 27 gece boyunca demokrasi nöbeti tutan Antalyalılardan, toplumun bütün kesimlerinden bu yıl da yoğun bir katılım beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!