15 Temmuz paneli

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz paneli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 10:59

15 Temmuz paneli

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ), 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi ve ardından yaşanan süreç, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen '15 Temmuz ve Demokrasi' panelinde görüşüldü.

Moderatörlüğünü AÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık'ın yaptığı panele, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Balcı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yarbay-Tabip Doç. Dr. Nurettin Yiyit'in konuşmacı olarak katıldığı panele, üniversitede görevli akademik ve idari çalışanların yanı sıra, 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç ve Ankara Hukuk Fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağaoğlu'nun ailesi katıldı.

15 TEMMUZ BİR PROJEDİR

15 Temmuz hain darbe girişiminin değer sistemimize saldırı olduğunu söyleyen Metin Külünk, "Biz ne doğuyuz, ne batıyız, biz merkeziz. 15 Temmuz Türkleri Anadolu topraklarından atma projesidir. Lozan'da bize çizilen ekonomik, sosyal ve siyasal sınır dışına çıkmamamız için uğraşıyorlar. Mustafa Kemal'in ölümü normal bir ölüm değildir. Bu da bir 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz akşamı, 27 Mayıs, 12 Eylül'den bağımsız değildir. Arkaik akıl aynı, arkadaki akıl aynı akıl. Hedef Türkiye'yi kontrol etmek. 15 Temmuz bir projedir" diye konuştu.

ŞİMDİ İDAM İSTİYORUM

15 Temmuz'u ceza hukuku yönüyle ele alan Doç. Dr. Murat Balcı, "Burada olmamızı sağlayan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi. Balcı, "15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nin ortadan kaldırılması için yapılmış bir harekettir. Bir ceza hukukçusu olarak idam karşıtıydım. Şimdi idam taraftarıyım. Şehit ailelerinin birkaçının avukatlığını yapıyorum. Onların acısını dinliyorum ve hak veriyorum. 15 Temmuz gecesi bunların silahlı terör örgütü olduklarını gördük. Devletin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını gördük" diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Yarbay-Tabip Doç. Dr. Nurettin Yiyit, "Türk Silahlı Kuvvetleri kökenliyim, askeri tabibim. 15 Temmuz ihanet ve darbe girişimi, ihanet gecesi olarak başladı, gurur gecesi olarak bitti" dedi.

Panel sonunda panelistler, şehit aileleri ve izleyiciler toplu fotoğraf çektirdi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, panelistlere günün anısına plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!