10'uncu ayda karanfille anıldılar

Güncelleme Tarihi:

10uncu ayda karanfille anıldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 11:53

10'uncu ayda karanfille anıldılar

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANKARA'da 10 Ekim'de yaşanan patlamada hayatını kaybedenleri, Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri karanfille andı.

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan patlamanın 10'uncu ayında Attalos Heykeli önünde bir araya geldi. Yere '10 Ekim katliamını unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart koyan Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, patlamada hayatını kaybeden 101 kişiyi karanfille andı. Slogan atarak patlamayı gerçekleştirenlere tepki gösteren grup üyeleri, faillerin yakalanmasını istedi. Grup üyeleri patlamada hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Mustafa Ayar, Reyhanlı, İstanbul, Diyarbakır, Suruç, Arkara'da yaşanan katliamın sorumlularının açığa çıkarılmadığını ve katliamlara ait dosyaların karartılmaya çalışıldığını söyledi. 15 Temmuz'da Ak Parti iktidarının darbe girimiyle devrilmek istendiğini belirten Ayar, her türlü anti demokratik girişime karşı olduklarını vurguladı. Ayar, "Ülkemizin demokratik geleceği ancak hukukun ve adaletin, barışın ve birlikte yaşamanın tesis edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerin geliştirilmesine bağlıdır" dedi.

Grup üyeleri daha sonra heykel önünde yere konulan pankart üzerine karanfil bıraktı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!