‘Zeka geriliği’ sanmayın

Güncelleme Tarihi:

‘Zeka geriliği’ sanmayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 02:00

Bir öğrenme güçlüğü olan Disleksi’nin genelde 7 yaş öncesi görüldüğünü ancak ailelerin ‘zeka geriliği’ düşencesiyle tedaviden kaçındıklarını kaydeden uzmanlar, anne ve babaları uyarıyor: “Doğru terapi ile yüzde 80’e varan başarı sağlanıyor.”

Haberin Devamı

Yaşıtlarına göre öğrenme güçlüğü çeken çocukların ailelerinin ‘zeka geriliği’ olduğunu düşünerek tedaviden kaçındıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Fizyoterapist ve Refleksolog Gamze Şenbursa, Disleksi’ye dikkat çekiyor: “Öğrenme güçlüğü genelde 7 yaşından önce görülüyor fakat fark edilemiyor.”
Çocuklarda; zor konuşma, anlama güçlüğü çekme ve bazı şeyleri yaşıtlarına göre daha geç öğrenme durumunun Disleksi(öğrenme güçlüğü) belirtisi olabileceğini anlatan Gamze Şenbursa, bu durumla karşı karşıya olan aileler için şunları söylüyor: 

ÇOK SAYIDA BELİRTİSİ VAR

Öğrenme güçlüğü genelde 7 yaşından önce görülüyor fakat fark edilemiyor. Genelde çocuk okula başladığında öğretmenleri durumun farkına varıyor. Disleksi problemi yaşayan çocuklarda, geç konuşma, geç yürüme, karmaşık cümleleri anlamada zorlanabilme, kısa süreli dikkat ve konsantrasyon güçlükleri çekme, harfleri ve rakamları karıştırma, söylenilenleri algılamada güçlük çekme, matematik ile okuma-yazmada zorlanma, sabırsız olma, kendine göre kısa yollar üretme gibi belirtiler görülüyor.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 50 ÜLKEDE UYGULANIYOR

Disleksi ile ilgili batı tıbbında çok fazla tedavi uygulanmıyor. Biz yoğunlaştırılmış doğu tıbbı metodu uyguluyoruz. Temprana Reflex Therapy metoduyla yüz ve ayak bölgesine uygulama yapıyoruz. Beyin sapından çıkan sinir sistemine yüz veya ayaktan ulaşarak terapi uyguluyoruz. Disleksinin etkilediği alanı buluyoruz, çocuğun bize verdiği semptoma göre tespit ediyor ve çalışma yapıyoruz. 15 seans uygulaması yapıyoruz, ciddi sonuçlar görüyoruz. Terapiyi bulan Lone Sorensen Lone Sorensen Institute’nin Türkiye temsilcisiyiz. Bu enstitü dünyanın yaklaşık 50 ülkesinde Disleksi tedavisi yapıyor. 15 seansta çocukların okuma-yazma, matematik başarısı, ilgi-alaka durumunda yüzde 80’e varan bi başarı elde ediliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!