Zehirli vahşet

Güncelleme Tarihi:

Zehirli vahşet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 01:13

Ümitköy’de, 2 sokak köpeği daha sucuk ve sosislerle zehirlenerek öldürüldü. Sokak hayvanlarının katledildiğini, son bir buçuk yılda bölgede öldürülen hayvan sayısının 100’ü bulduğunu belirten hayvanseverler duruma tepkili: “Vahşetin suçluları aramızda yaşıyor.”

Haberin Devamı

Başkent’te, zehirli sucuk ve sosislerle yapılan hayvan katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Ümitköy’deki Yeni Ankara Sitesi’nin önünde 2 sokak köpeğinin cansız bedenini bulan hayvanseverler, yine zehirli yiyeceklerle karşılaştı. Site sakinlerinden Semra Eren, “Bir buçuk yıldır 100’e yakın hayvan burada telef oldu. Sadece sokak köpekleri değil, kediler ve kuşlar da zehirli sucuk, köfte ve tavuk etleriyle öldürüldü. Bunu yapanları tanıyoruz ama maalesef kanıtlayamadığımız için yakalatamıyoruz. Burada bir insanlık suçu yaşanıyor. Vahşetin suçluları aramızda yaşıyor” dedi.
Ümitköy’deki hayvan katliamıyla ilgili Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ankara Temsilcisi Sırma Oya Tekvar ise, Ankara’da yaşanan zehirlenme olaylarının takipçisi olduklarını ve ölümlerle ilgili hukuki süreçlerin devam ettiğini söyledi. Mahallelerdeki popülasyonun, hayvanları zehirleyerek sağlanmaya çalışılmasının insanlık dışı bir çözüm olduğunu ifade eden Tekvar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YAPILANLAR İNSANLIK DIŞI

“Hayvanları zehirlemek yasal olarak suçtur. Bu suçu yapanlar bulunarak, gerekli yaptırımlar uygulanmalı. Hayvan katliamlarının temel sorunu hayvan sahibi olmak isteyenlerin bilinçsizliğidir. Petshoplardan eve süs eşyası alır gibi hayvan alıyorlar sonra da bunları sokağa salıyorlar. Sokağa salınan her hayvan, bölgedeki hayvan popülasyonunu bozduğu için zamanla bazı kişiler, hayvanları zehirleyerek bu popülasyonu dengelemeye çalışıyor. Öncelikle bunun insanlık dışı olduğu bilinci insanların kafasına yerleşmeli.

PETSHOPLAR DÜZENLİ DENETLENMELİ

Petshop denetimleri düzenli olarak yapılmalı. Yerel yönetimler, görevlerini doğru şekilde yapmalı. Kanunlara göre hayvanların aşısını yapıp, kısırlaştırdıktan sonra buldukları yere bırakmaları görevleri ancak barınağa götürmemeliler. Barınaklarda üst üste dizilen hayvanlar, doğal yaşam alanları kısıtlandığı için zamanla birbirlerine saldırmaya başlıyor. Buralarda yaşanan açlık ve saldırılar da hastalıklara neden oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!