Zehir satıcına iki operasyon

Güncelleme Tarihi:

Zehir satıcına iki operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Narkotik polisinin düzenlediği Yörünge ve Final operasyonlarında 30 kilo esrar ile birlikte kokain, uyuşturucu hap, silah ve dinamit lokumu ele geçti.

ANKARA Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği’nce Mamak, Altındağ ve Sincan’da uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Yörünge ve Final adı verilen operasyonlarda 37 kişi yakalandı. Zanlılar "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Esrar Maddesinden elde edilen Hint Keneviri Bitki Kırıntısı, Plaka Esrar Maddesi, Kokain Maddesi, Captagon ve Ecstacy Hap, Toz Esrar Maddesi Temin Etmek, Nakletmek, Bulundurmak, Kullanmak, Ekim Alanı Dışında İzinsiz Hint Keneviri Bitkisi Yetiştirmek" suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerle birlikte 29 kilo 530 gram satışa hazır esrar, 290 uyuşturucu hap, 1 gram kokain, 28 adet kök hint keneviri, bir minübüs, iki ruhsatsız 7.65 mm’lik tabanca, bir 9 mm’lik ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca, bir dinamit lokumu, uyuşturucu satışından elde edilen 4 bin 365 YTL, 954 USA Doları, 2 bin 600 Euro ile sahte bir 50 YTL ile bin 400 Euro ele geçirildi.

26 kişi tutuklandı

Bu kişilerin bağlantı kurduğu kişilerden Serdar C., Anastasiya U. ve Anna G. hakkında uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldı. Diğer 45 kişiden 26’sı tutuklanarak cezaevine konuldu. Yetkililer ele geçirilen uyuşturucuyla toplam 12 bin kişinin zehirlenebileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!