Zehir olmasın

Güncelleme Tarihi:

Zehir olmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 15:26

Bayram tatili dönüşüyle ilgili hayati uyarılarda bulunan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, “Otomobillerinize 5 kişiden fazla yolcu almayın. Mutlaka hız kurallarına ve araç takip mesafelerine uyun” dedi.

Haberin Devamı

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG), beş kişilik hafif ticari araca 13 kişinin bindirilmesinin ardından Niğde’de yaşanan kazada aynı aileden 7'si çocuk 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili uyarıda bulundu. Yarın, okulların açılacak olması ile memleketlerine gidenler veya tatil yörelerinden geri dönenlerin uyması gereken kurallara ilişkin KTYG tarafından yapılan yazılı açıklamada şu uyarılara yer verildi:

MOLA YERLERİNDE DİNLENİN

“Mutlaka hız kurallarına ve araç takip mesafelerine uyun. Emniyet kemerlerini ön ve arka koltuklarda oturanlar dahil bağlayın. Otomobillerinize 5 kişiden fazla yolcu almayın. Araç içerisinde stres yapacak veya dikkat dağıtacak konuşmalardan uzak durun. Mutlaka mola yerlerinde dinlenin. Cep telefonlarınızı mola yerlerinde açarak konuştuktan sonra tekrar kapatın. Önünüz kapalıysa veya konvoy var ise sabırlı olup yan yollara sapmayın. Zorunlu olmadıkça gece yolculuğu yapmayın. Geri dönüş yolculuğunuzu sabırla ve neşe ile yapın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!